От х:

Днес в x:

10 °C

Разшифровани съкровища и Топ 10 военни истории по Viasat History

Първите американци
Неделя, 8 март, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Историята на заселването на Америка беше пренаписана - сензационни открития в Бразилия показват, че първите американци са пристигнали много по-рано, отколкото се предполагаше преди. Учените отдавна се съгласиха, че ловците от ледниковия период са мигрирали пеша от Азия до Америка по суша преди 12 000 години, но новите находки показват, че бразилската Сиера Капивара вече е била населена по това време.

След като беше открита концентрация на обекти, сред които 50 000 скални рисунки, археолозите успяха да докажат, че пробите датират отпреди 30 000 години - това ги прави 18 000 по-стари от откритията в Кловис, Ню Мексико, на които се базира настоящата теория. Така Южна Америка не е била колонизирана от Северна Америка, но остава въпросът - откъде са дошли първите американци и как и защо са мигрирали, както и защо са изчезнали безследно.

Разшифровани съкровища
Започва от понеделник, 2 март, всяка делнична вечер в 21:00 ч.

Сезон: 2, Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Открийте шест от най-големите световни съкровища - всяко със забележителна история, останала скрита досега. Екип от учени изследва шест съкровища от древността - Хеопсовата пирамида, Моаите, статуята на Нефертити, кораба на Черната брада, Кивота и копието на Лонгин.

Всеки от обектите ще бъде проучен от експертите с помощта на множество нови технологии - включително последен писък на съдебната медицина, което ще отключи невероятната истина за тях за пръв път в историята. В търсене на отговори ще видите интервюта с археолози, историци и учени и ще разберете всички тайни, включително възможните последици от оповестяването на истината за съкровищата в новата поредица.

Топ 10 военни истории
Започва всяка делнична вечер от понеделник, 16 март, в 23:00 ч.

Сезон: 1
Брой епизоди: 10 x 60 мин.

Историята на войната в съвременната епоха - от легендарния "Спитфайър" до бомбандировачите Стелт във втория конфликт в Ирак. Всеки епизод в поредицата показва десет истории от конфликтите през 20-ти и 21-ви век, класирани според тяхното въздействие.

Илюстрирана с изобилие от съвременни архивни кадри и интервюта, поредицата отправя задълбочен научен поглед към модерната история.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
24 окт 2020
Последни новини