От х:

Днес в x:

Ангел Милев е победителят в състезанието по спелуване

Изображение 1 от 3

    СУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

    Ангел Милев се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 27.02.202 в СУ „Проф. Д-р Асен Златаров“, гр. Първомай, област Пловдив. Ангел Милев / 6 клас/ спелува правилно думата choke / задавям се/ и победи Себиле Феим / 5 клас/, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе в края на м. март, 2020 г. в гр. Пловдив. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 25 април 2020 в София.

    Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години, и за това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee - пчела), създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

    Трикратният училищен победил и вицешампион на България Мила Георгиева отново ще бъде част от Spelling Bee. Този път „от другата страна“ на бариерата. Мила е получила покана от организаторите да бъде сътрудник на тазгодишното състезание.

    Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта. В юбилейната година участниците ще се включат в кампания под наслов Share the BEE spirit, за да може повече хора от местните общности да споделят духа на състезанието и да научат защо е толкова значимо то за ученици и учители от цялата страна.

    Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини