От х:

Днес в x:

Фондация "Въздигане" дари книжки на третокласниците и ги предизвика да последват завета на Кубрат

    В два последователни дни третокласниците от община Първомай получиха подарък от Фондация „Въздигане“. Активистът Радослав Иванов и доброволецът Васил Кирилов раздадоха на учениците книжката „Кан Кубрат. Заветът на Българите“. Инициативата е одобрена от Министъра на образованието Красимир Вълчев като положителна и допринасяща за патриотичното възпитание на децата.

    Акцията по раздаване на тези книжки се организира от „Въздигане“ за четвърта поредна година.

    Книжката е комикс и е модерен начин да бъде разказана историята за хан Кубрат.

    От Фондацията споделят, че правят това, защото вярват, че разказът за него и неговия емблематичен завет за единство на българския народ възпитава нуждата от силна взаимовръзка между децата, помага им да открият своите корени и славно минало, мотивира ги към активна взаимопомощ, учи ги на екипна работа, а това трябва да провокира у тях желанието да останат в своята родина и да се борят заедно с приятелите си за по-добро бъдеще тук, вместо да го търсят навън.

    Следващата стъпка е предложението третокласниците да участват в конкурса „Заедно можем всичко“. Идеята е да бъдат мотивирани всеки клас и неговият класен ръководител да създадат нещо добро, да окажат подкрепа на нуждаещи се, да организират благотворителна кампания или да засадят дървета. Конкурсът не поставя рамки и предизвиква инициативността, въображението и готовността да работят в екип.

    Покажете ни как заветът на Кубрат може да бъде претворен в решителни действия и значими резултати, призовават организаторите.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ха
      Хан Аспарух
      3 -2
      09:47, 27 фев 2020
      От тази снимка се вижда че доста от децата нямат нищо общо с хан кубрат а по скоро със Сидхарта Гаутама Буда
      • 07
        077
        4 -2
        10:10, 27 фев 2020
        Ама то всеки в този град разбирате от всичко.А 80 % сте малоумни и пишете малоумни коментари.
      • До
        До Хан Кубрат
        2 -1
        10:57, 27 фев 2020
        Хане, пред "че" се пише запетая, името "Кубрат" в средата на изречението трябва да бъде с главна буква "К", при употребата на сравнителната степен след "по" и ма тире /по-скоро/, в края на изречението има или точка или друг знак и най-важното - хем си неграмотен, хем си тъп и прост. Последното личи от смисъла на твоето изказване.
      • Пи
        ПИТАГОР
        0 -1
        11:03, 27 фев 2020
        Явааа пак приказки за правописа хана ви е казал истината то ми зиброил хиляда правописни грешки явааа. И аку го беше написал правилно щеше ли смисъла да са измени ва книжен плъх такъв. Кату знаеш толкова многу зако под всяка статия на теда ни и избруяваш грешките и накрая да и пишеш уценка щото нейните статии са хем неграмотни хем нямат смисъл.
      • 08
        08
        0 0
        12:40, 27 фев 2020
        Може да е с грешки, но е вярно и тази дъга отзад ...
    • 2
      До
      до 08
      3 0
      14:41, 27 фев 2020
      Ами това е класна стая , ти какво искаш кон ли да ти вържат ОТВОРКО
    Последни новини