От х:

Днес в x:

Близо 400-те гости на хотела в Пампорово са били евакуирани заради пожара превантивно, "като по учебник"

Изображение 1 от 2

    Три екипа на противопожарните служби са участвали в гасенето на пожара в хотел "Камелия", който е станал малко след полунощ на 20 февруари в курорта Пампорово.

    Евакуацията на близо 400-те почиващите, сред които е имало и много деца и дори бебета, е направена превантивно, за да се избегне всякаква опасност от задушаване от дима. Като цяло не е имало паника, хората са изведени организирано и са изчакали във фоайето, други са били на двора на хотела, както и на намиращия се наблизо ски-плац. От персонала на хотела са им били осигурени топли напитки и вода.

    След потушаване на пламъците е проверено за щети на етажа, а около 03 часа сутринта хората са се върнали обратно по стаите. Гостите на няколко стаи на последния етаж са преместени на друго място, а тази сутрин хотелът вече работи нормално, а туристите са по пистите. 

    Сигналът за огън и дим в хотела е бил подаден тази нощ в 00:13 часа на тел.112. Причината за пожара е омаслена тръба на аспирация на ресторанта към хотела, а огънят е унищожил около 70 кв. м от покривната конструкция на хотела, друга част от него близо 50 кв. метра е била спасена от огнеборците. Огънят е овладян тази сутрин от 12 служители на РДПБЗН - Смолян, 2 служители от РУ - Чепеларе и персонал от хотела за евакуация на гостите. Покривът на солидния туристическия обект е от стоманобетон, което е попречило водата от пожарните да проникне в сградата и да нанесе големи щети.

    СмолянБГвести

    Коментари в сайта

    Последни новини