От х:

Днес в x:

Руският посланик: Някой не иска в България да има "Балкански поток". Преглед на печата

Арест.

"Сега":

Гешев: Арестът на Васил Божков е официално потвърден

Арестът на издирвания хазартен бос Васил Божков заедно с още две лица е официално потвърден, съобщи главният прокурор Иван Гешев пред журналисти във Варна, предават "Дарик нюз" и Нова тв. "Има официално потвърждение от Обединени арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две обвинени лица", посочи Гешев. По-късно бе уточнено, че задържаните с Божков лица са Георги Попов - мажоритарният собственик на ФК "Левски", и Александър Тумпаров, член на надзорния съвет на клуба.

По думите на главния прокурор предстои изпращане на документи за екстрадиция по процедура, която е ползвана и в други такива случаи. "Правили сме го досега и за Цветан Василев, и за Арабаджиеви, и за Баневи, и за Димитър Желязков. Действаме по същия начин и виждате резултатите", коментира Иван Гешев.

Позиция.

"24 часа":

Руският посланик: Някой не иска в България да има "Балкански поток"

"Някой не иска на територията на България да се появи "Балкански поток" Има такива сили както в България, така и зад граница. И това, което се случва сега колкото и да е странно, се случва през последните 3 месеца, след 21 октомври". Това коментира руският посланик Анатолий Макаров пред "120 минути" по Би Ти Ви, след като двама руски дипломати бяха обявени за персона нон грата у нас след шпионски скандал през януари.

Външно министерство привика посланика на Русия, след като главният прокурор Иван Гешев информира Екатерина Захариева за двама руски шпиони у нас в края на миналия месец.

"Руско-българските отношения съществуваха по един начин до 21 октомври и по друг след 21 октомври. До 21 октомври миналата година отношенията ни се развиваха много успешно. (...) На 21 октомври беше открит официално 11-километров тръбопровод, който свърза турската газопреносна система с българската - в село Горска поляна.

Перник.

"Монитор":

Удължават с още месец бедственото положение в Перник

Бедственото положение в Перник се удължава с нови 30 дни, считано от неделя. Решението е на областния кризисен щаб, съобщи Нова ТВ.

Градът е на воден режим от 18 ноември.

В събота започна изграждането на водопровода, по който Перник ще получава вода от язовир "Белмекен". Връзката е при Мало Бучино и трябва да бъде завършена за около 40 дни. Когато новият водопровод е готов, миньорският град ще спре да използва водата от "Студена". Язовирът ще бъде почистен и ще се изчака да се напълни отново.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини