От х:

Днес в x:

12 °C

Акцентите по VIASAT History през февруари

Лондон: 2000 години история
Започва от неделя, 9 февруари, в 22:00 ч.
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Оригинално заглавие: London: 2000 Years of History
Година: 2019

Лондон е един от най-големите и успешни градове на Земята, но преди 2000 години е бил необитаемо блато. Водещите Дан Джоунс, Сузана Липкомб и Роб Бел разказват славната - а понякога и кръвопролитна - история на главоломния възход на града. 

Ще видите как Лондон се е сблъсквал с дръзки нападения, катастрофални пожари, смъртоносна чума и как от малък римски търговски център се е превърнал в столицата на Британската империя и в крайна сметка в процъфтяващия мегаполис, който познаваме днес. Със специален достъп и модерни изследвания, поредицата ще промени начина, по който гледате на града завинаги.

Християнство и конфликт
Всяка делнична вечер от 3 февруари, в 23:10 ч.
Този месец представяме две хилядолетия конфликт: как религия, която проповядва мир и човечност, кара милиони да хванат оръжие? 

Viasat History ще покаже новите епизоди на „Религиозни войни: Истинката война на тронове“ и ще припомни „История на християнството“, „Тридесетгодишната война – Желязната ера“ и „Реформацията: Свещената война на Европа“, като ще завърши със „Султанът и Светецът“, разказан от Джеръми Айрънс – на 28 февруари, петък.

Изгубените кралства на Централна Америка
Всяка събота, от 8 февруари, в 22:00 часа
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Lost Kingdoms of Central America
Година: 2014

Д-р Джаго Купър изследва невероятни, но по-малко известни цивилизации в Централна Америка: Олмеките в Мексико (1200 - 400 пр.н.е.), Тайно на Големите Антили (400 пр.н.е. - 1600 сл.н.е.), Теотиуакан в Мексико (200 пр.н.е. - 700 сл.н.е.) и Чирики в Коста Рика (1000 пр.н.е. - 1400 сл.н.е.) са били оживени и значими култури. 

Понякога предшествали своите известни съседи и често служели за тяхно вдъхновение, те заслужават да бъдат признати наред с могъщите цивилизации на ацтеките и маите. От райски острови до пустини и дъждовни гори - природата в Централна Америка е изумително разнообразна. 

Човешките дейности са не по-малко впечатляващи - храмове, висящи от вулкани, и разпрострели се цитадели, понастоящем в руини. Джаго припомня най-големите постижения на тези забравени народи и разкрива защо всяко кралство в крайна сметка е изчезнало.

Загадки в музея
Започва от понеделник, 3 февруари, в 21:00 ч.
Сезон: 10, Брой епизоди: 13 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Mysteries at the Museum
Година: 2016

Музеите са местата, на които държавите излагат своите чудни съкровища от миналото - често странни и любопитни останки от епохални събития, които са оформили облика на историята. Зад всеки артефакт се крие по една история, която трябва да бъде разказана и много тайни, които трябва да бъдат разкрити - разкази, изпълнени с мистерии и скандали, убийства и интриги. Всеки час от тази поредица отвежда зрителите на едно завладяващото, разкриващо много тайни, а понякога и шокиращо пътешествие в миналото на Америка, връщайки се отново към най-важните събития в нейната история и преосмисляйки онова, което е останало в миналото. Ние се занимаваме с някои от най-дълго просъществувалите мистерии в историята - както познати истории, така и малко известни факти, които никога преди не са били разказвани по телевизията.

Бойни полета
Започва от понеделник, 17 февруари, в 22:00 ч.
Сезон: 2, Брой епизоди: 9 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Battlefields
Година: 2019

Съдбата на цяла нация може да се реши за няколко минути по време на битка, но причините за победата и поражението често остават загадъчни и противоречиви. Отдалечавайки се от митовете, легендите и политическите трактовки, повдигаме булото над мистериите около големите сблъсъци на двадесети век.  Заедно с историци, археолози и военни инструктори, пресъздаваме завладяващия разказ за битките, които промениха света. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
24 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не изпадайте в крайности, търсейки недостатъците на някой, който е сгрешил пред вас. На всеки може да се случи, включително и на вас. Споделете проблемите си с близък човек, това е един от начините да си помогнете, или приемете случващото се като нещо естествено и гледайте с повече оптимизъм. Основания за това няма да ви липсват.
24 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благодарение на впечатляващата си комбинативност и новаторски идеи днес ще имате големи успехи. Впечатлявате хора, от които до голяма степен зависи бъдещото ви професионално развитие. Не спирайте да се стремите към по-доброто.
24 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Всичко, с което се захванете днес ще ви се отдава без каквито и да било трудности. Използвайте късмета си в положителна насока. Преценете добре шансовете си относно въпрос, който отдавна ви касае и не се колебайте да го решите колкото е възможно по-рано. Дори да се наложи да се противопоставите на нечие мнение, бъдете сигурни че ще си струва.
24 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Забелязвате грешките на околните и ви се иска да ги поправите, но не можете да сте навсякъде. Помислете с какво да изненадате любимия човек. Може да се получи нещо приятно. Близките ви очакват от вас повече и съвсем основателно. Не е трудно и не ги разочаровайте. Направете усилия и всички ще останат доволни.
24 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Решенията ви днес ще са подчинени на желанието ви да сте свободни и независими. Не допускайте да ви въвличат в спорове и конфликти, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи към любимите си хора. Дайте им време за да постигнат намеренията си, не ги притеснявайте излишно.
24 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Способностите ви днес ще намерят добро поле за изява. На работното място бъдете по-въздържани, не споделяйте мнение, ако не го търсят и работете само с проверена информация. В противен случаи са възможни недоразумения. Ще се радвате на внимание и топли сърдечни отношения с любимите си хора.
24 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитието на събитията днес ще ви наложат да вземете бързо решение. Без да се притеснявате излишно ще работите и ще приключите в следобедните часове на деня. Приятните неща, за които сте мечтали ще ви привлекат с нова сила и ще им се посветите. Ще се радвате на общи преживявания с приятелите си.
24 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
24 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви поведение и желание да сте полезни не остава скрито и на свой ред ще се радвате на внимание. Не съществува риск да бъдете отблъснати, напротив. Заедно ще пристъпите към осъществяване на обща задача, която ще внесе настроение и подобри финансите ви. Придобивки и реализации за много от вас.
24 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Срещи с неподходящи хора биха ви разколебали в намеренията ви. Подбирайте обкръжението си и не позволявайте на всеки, който е с понижено настроение да ви влияе негативно. В любовта развитията ще ви носят повече удовлетворение и ще ви правят активни. Обичани сте и вие на свой ред покажете привързаността си.
24 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мнението ви по въпроси, отнасящи се до други хора запазете за себе си. Колкото по-малко правите оценки, толкова по-бързо ще вървите напред. Нещо повече, това ви поведение ще се отрази благоприятно на отношенията с околните и ще се ползвате с уважението им. Някой, който ви обича ще ви изненада приятно.
24 окт 2020
Последни новини