От х:

Днес в x:

Акцентите по VIASAT History през февруари

Лондон: 2000 години история
Започва от неделя, 9 февруари, в 22:00 ч.
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Оригинално заглавие: London: 2000 Years of History
Година: 2019

Лондон е един от най-големите и успешни градове на Земята, но преди 2000 години е бил необитаемо блато. Водещите Дан Джоунс, Сузана Липкомб и Роб Бел разказват славната - а понякога и кръвопролитна - история на главоломния възход на града. 

Ще видите как Лондон се е сблъсквал с дръзки нападения, катастрофални пожари, смъртоносна чума и как от малък римски търговски център се е превърнал в столицата на Британската империя и в крайна сметка в процъфтяващия мегаполис, който познаваме днес. Със специален достъп и модерни изследвания, поредицата ще промени начина, по който гледате на града завинаги.

Християнство и конфликт
Всяка делнична вечер от 3 февруари, в 23:10 ч.
Този месец представяме две хилядолетия конфликт: как религия, която проповядва мир и човечност, кара милиони да хванат оръжие? 

Viasat History ще покаже новите епизоди на „Религиозни войни: Истинката война на тронове“ и ще припомни „История на християнството“, „Тридесетгодишната война – Желязната ера“ и „Реформацията: Свещената война на Европа“, като ще завърши със „Султанът и Светецът“, разказан от Джеръми Айрънс – на 28 февруари, петък.

Изгубените кралства на Централна Америка
Всяка събота, от 8 февруари, в 22:00 часа
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Lost Kingdoms of Central America
Година: 2014

Д-р Джаго Купър изследва невероятни, но по-малко известни цивилизации в Централна Америка: Олмеките в Мексико (1200 - 400 пр.н.е.), Тайно на Големите Антили (400 пр.н.е. - 1600 сл.н.е.), Теотиуакан в Мексико (200 пр.н.е. - 700 сл.н.е.) и Чирики в Коста Рика (1000 пр.н.е. - 1400 сл.н.е.) са били оживени и значими култури. 

Понякога предшествали своите известни съседи и често служели за тяхно вдъхновение, те заслужават да бъдат признати наред с могъщите цивилизации на ацтеките и маите. От райски острови до пустини и дъждовни гори - природата в Централна Америка е изумително разнообразна. 

Човешките дейности са не по-малко впечатляващи - храмове, висящи от вулкани, и разпрострели се цитадели, понастоящем в руини. Джаго припомня най-големите постижения на тези забравени народи и разкрива защо всяко кралство в крайна сметка е изчезнало.

Загадки в музея
Започва от понеделник, 3 февруари, в 21:00 ч.
Сезон: 10, Брой епизоди: 13 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Mysteries at the Museum
Година: 2016

Музеите са местата, на които държавите излагат своите чудни съкровища от миналото - често странни и любопитни останки от епохални събития, които са оформили облика на историята. Зад всеки артефакт се крие по една история, която трябва да бъде разказана и много тайни, които трябва да бъдат разкрити - разкази, изпълнени с мистерии и скандали, убийства и интриги. Всеки час от тази поредица отвежда зрителите на едно завладяващото, разкриващо много тайни, а понякога и шокиращо пътешествие в миналото на Америка, връщайки се отново към най-важните събития в нейната история и преосмисляйки онова, което е останало в миналото. Ние се занимаваме с някои от най-дълго просъществувалите мистерии в историята - както познати истории, така и малко известни факти, които никога преди не са били разказвани по телевизията.

Бойни полета
Започва от понеделник, 17 февруари, в 22:00 ч.
Сезон: 2, Брой епизоди: 9 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Battlefields
Година: 2019

Съдбата на цяла нация може да се реши за няколко минути по време на битка, но причините за победата и поражението често остават загадъчни и противоречиви. Отдалечавайки се от митовете, легендите и политическите трактовки, повдигаме булото над мистериите около големите сблъсъци на двадесети век.  Заедно с историци, археолози и военни инструктори, пресъздаваме завладяващия разказ за битките, които промениха света. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини