От х:

Днес в x:

Microsoft (все пак) с нов ъпдейт за Windows 7

Microsoft обяви края на поддръжката на Windows 7 преди няколко дни, което означава, че потребителите на тази операционна система ще спрат да получават актуализации.

Въпреки последните кръпки, които получи, Windows 7 не въведе основни промени, но изглежда, че един от тях не е работил както се очаква и причинява проблеми с тапетите на някои потребители. "След инсталиране на KB4534310 тапетът може да изглежда черен, когато му е зададено да се разшири", обяснява Microsoft. Това се отразява само на опцията "Разширяване", докато опциите "Запълване", "Корекция", "Мозайка" или "Центриране" работят без проблем.

От компанията смятат, че това не отбелязва подобаващо края на Windows 7 и са решили да предложат (за момента) финален-финален ъпдейт. Първоначално Microsoft сподели, че работи върху такъв, който ще бъде достъпен "за организации, които са придобили разширени актуализации на защитата на Windows (ESU)". Но е това се е променило и сега се говори, че пачът ще достигне до всички потребители с Windows 7 и Windows 2008 R2 SP1.

Не е обичайно за Microsoft да издава корекции и актуализации за операционни системи, които са излезли от поддръжка, тъй като клиентите, които искат да поддържат системата си актуална, трябва да плащат за програмата ESU. Цената е около $25-50 на машина и се удвоява всяка година. Преди няколко дни научихме, че германското правителство ще плати 900 000 долара за своите компютри през първата година. Microsoft предлага на потребителите на Windows 7 да си закупят нов компютър, вместо да пренастройват съществуващото им оборудване.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини