От х:

Днес в x:

Хасковлия започна Новата година с разбита от пиратки кола

Изображение 1 от 2

    Трябва да се наложи по-сериозен контрол или дори тотална забрана за използването на мощни пиротехнически изделия. Така смята Eмил Виденов от Хасково. Той е сред потърпевшите от безразборното хвърлени пиратки в Новогодишната нощ, когато гърмежите в съвкупност с еуфорията наистина създават опасни зони.

    Емил Виденов изпрати снимки на редакционната поща на Haskovo.net от щетите, нанесени от пиротехнически изделия по автомобила на съпруга му.

    „Това са снимки от използвани пиротехнически средства по време на Новогодишната нощ, хвърлени върху колата на съпругата ми“, обясни за кадрите хасковлията. А последствията са: чупено предно стъкло, строшена решетка под чистачките на предното стъкло, спукано арматурно табло, изкривен преден капак и калник.

    „Дядо Мраз явно реши в Новата година да тръгнем със съпругата ми с минус 300 лева, но какво да се прави“, казва мъжът и обяснява, че застраховател няма как да покрие нанесените щети, понеже става въпрос определено за вандалски акт. „Плащане може да има при Автокаско в такава ситуация, само ако в застрахователната полица има изришна клауза за покриване на подобни щети.“Въпреки че се е погрижил автомобилът на съпругата му да не е в близост до сгради и заради това го спрял далеч от от тях на Червена Стена, където живее, щетите са на лице.

    С жена му празнували нова година у дома. Казва, че в отсрещната кооперация имало много шумна компания. От там се чували и силните гърмежи. Не обвинява никого, защото не е видял с очите си откъде е хвърлена пиратката. „Нямам нищо против купоните, хората да се веселят, но това, което е използвано е било доста опасно пиротехническо средство. Затова бия камбаната. Днес са щети по автомобил, но утре може да е застрашен и нечий живот. А такава трагедия може да бъде предотвратена със сериозни мерки и контрол при продажбата на подобни изделия.“, казва Виденов. Според него хората могат да се забавляват и с цветни конфети и по-безопасни парти артикули.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ра
      Рапон
      10 -2
      13:34, 7 яну 2020
      най вероятно е някой луд съсед с регистрация в полицията-нека да проверят
    • 2
      Ва
      Вампир
      3 -17
      13:45, 7 яну 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      Ko
      kobra
      21 -1
      14:31, 7 яну 2020
      безобразие българска работа беззаконие
    • 4
      Пе
      Петя
      15 0
      15:29, 7 яну 2020
      Преди 2-3 години и нашата кола сутринта след нова година беше със счупено предно стъкло от пиратка.
    • 5
      Уч
      учител
      4 -7
      17:04, 7 яну 2020
      Пише се счупено предно стъкло....Елементарни грешки се допускат.....Изрична клауза....
    • 6
      Не
      Недоволен
      13 -1
      17:22, 7 яну 2020
      Начии, тая година тия бомбички звучаха като в Сирия и Бейрут. Това е такъв тормоз върху хора и животни. Тия идиотчета не си ли дават сметка че избиха с тия неща птичките по градовете. Забраните няма кой да ги спазва, трябва да се наложи допълнителен данък върху тия боклуци, да речем 100%, да видим как ще гърмят пиратки по 10лв. бройката.
    • 7
      Ra
      Rail
      1 -4
      18:46, 7 яну 2020
      Лъже. Няма следи от огън на пиратки ..
    • 8
      12
      123
      0 0
      08:20, 11 яну 2020
      Точно преди нова година бяхме до магазина на ул. Зайчар и там пред вратата на магазина деца от съседната сграда от терасата хвърляха пиратки. Това ваче не е нормално падна на една крачка пиратката от 4 годишния ми син. Той че няма да направи никой нищо по вапроса е ясно ами тези родители да си гледат децата.
    Последни новини