От х:

Днес в x:

13 °C

Хасковлия започна Новата година с разбита от пиратки кола

Изображение 1 от 2

  Трябва да се наложи по-сериозен контрол или дори тотална забрана за използването на мощни пиротехнически изделия. Така смята Eмил Виденов от Хасково. Той е сред потърпевшите от безразборното хвърлени пиратки в Новогодишната нощ, когато гърмежите в съвкупност с еуфорията наистина създават опасни зони.

  Емил Виденов изпрати снимки на редакционната поща на Haskovo.net от щетите, нанесени от пиротехнически изделия по автомобила на съпруга му.

  „Това са снимки от използвани пиротехнически средства по време на Новогодишната нощ, хвърлени върху колата на съпругата ми“, обясни за кадрите хасковлията. А последствията са: чупено предно стъкло, строшена решетка под чистачките на предното стъкло, спукано арматурно табло, изкривен преден капак и калник.

  „Дядо Мраз явно реши в Новата година да тръгнем със съпругата ми с минус 300 лева, но какво да се прави“, казва мъжът и обяснява, че застраховател няма как да покрие нанесените щети, понеже става въпрос определено за вандалски акт. „Плащане може да има при Автокаско в такава ситуация, само ако в застрахователната полица има изришна клауза за покриване на подобни щети.“Въпреки че се е погрижил автомобилът на съпругата му да не е в близост до сгради и заради това го спрял далеч от от тях на Червена Стена, където живее, щетите са на лице.

  С жена му празнували нова година у дома. Казва, че в отсрещната кооперация имало много шумна компания. От там се чували и силните гърмежи. Не обвинява никого, защото не е видял с очите си откъде е хвърлена пиратката. „Нямам нищо против купоните, хората да се веселят, но това, което е използвано е било доста опасно пиротехническо средство. Затова бия камбаната. Днес са щети по автомобил, но утре може да е застрашен и нечий живот. А такава трагедия може да бъде предотвратена със сериозни мерки и контрол при продажбата на подобни изделия.“, казва Виденов. Според него хората могат да се забавляват и с цветни конфети и по-безопасни парти артикули.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ра
   Рапон
   10 -2
   13:34, 7 яну 2020
   най вероятно е някой луд съсед с регистрация в полицията-нека да проверят
  • 2
   Ва
   Вампир
   3 -17
   13:45, 7 яну 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
   Ko
   kobra
   21 -1
   14:31, 7 яну 2020
   безобразие българска работа беззаконие
  • 4
   Пе
   Петя
   15 0
   15:29, 7 яну 2020
   Преди 2-3 години и нашата кола сутринта след нова година беше със счупено предно стъкло от пиратка.
  • 5
   Уч
   учител
   4 -7
   17:04, 7 яну 2020
   Пише се счупено предно стъкло....Елементарни грешки се допускат.....Изрична клауза....
  • 6
   Не
   Недоволен
   13 -1
   17:22, 7 яну 2020
   Начии, тая година тия бомбички звучаха като в Сирия и Бейрут. Това е такъв тормоз върху хора и животни. Тия идиотчета не си ли дават сметка че избиха с тия неща птичките по градовете. Забраните няма кой да ги спазва, трябва да се наложи допълнителен данък върху тия боклуци, да речем 100%, да видим как ще гърмят пиратки по 10лв. бройката.
  • 7
   Ra
   Rail
   1 -4
   18:46, 7 яну 2020
   Лъже. Няма следи от огън на пиратки ..
  • 8
   12
   123
   0 0
   08:20, 11 яну 2020
   Точно преди нова година бяхме до магазина на ул. Зайчар и там пред вратата на магазина деца от съседната сграда от терасата хвърляха пиратки. Това ваче не е нормално падна на една крачка пиратката от 4 годишния ми син. Той че няма да направи никой нищо по вапроса е ясно ами тези родители да си гледат децата.

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  22 сеп 2020
  Последни новини