От х:

Днес в x:

8 °C

Мистериозни рояци гигантски дронове в нощното небе над Колорадо

Нещо странно се случва в източен Колорадо през нощта.

През нощта в небето там от седмица са виждани да летят гигантски дронове с размер до 1,80 метра, понякога в рояци до 30, пише Business Insider.

The Denver Post за първи път съобщава за тези мистериозни дронове в североизточен Колорадо на 23 декември. Оттогава те са видени в шест окръга в Колорадо и Небраска.

Шерифът на окръг Филипс Томас Елиът няма отговор за това откъде идват дроновете или на кого принадлежат, но разбира техните летателни навици.

"Правят мрежово търсене, облитат по мрежа", казва той пред The ​​Denver Post. "Летят над един квадрат и след това летят над друг квадрат."

Дроновете летят над окръзите Филипс и Юма всяка вечер от около седмица, заяви Елиът в понеделник. Всяка вечер най-малко 17 дрона се появяват около 7 часа и изчезват около 10 часа, оставайки на 60 до 90 метра във въздуха.

Федералната администрация на авиацията заяви пред The ​​Post, че няма идея откъде идват дроновете. Представители на военновъздушните сили, администрацията за борба с наркотиците и командването на американските армии заявиха, че дроновете не принадлежат на техните организации.

Тъй като въздушното пространство, където дроновете летят, е сравнително нерегламентирано, няма разпоредби, които да изискват операторите на дронове да се идентифицират. Елиът обаче казва, че дроновете не изглеждат злонамерени.

The ​​Post разговаря с рекламния фотограф и пилот на дроновете Вик Мос, който казва, че дроновете изглежда претърсват или картографират района. Мос каза, че дроновете често летят през нощта за целите на изследването на културите. Дроновете също може да принадлежат на местна компания за дронове в Колорадо, която може да тества нови технологии.

Междувременно Мос призовава жителите да не свалят дронове, тъй като са лесно запалими.

"Той се превръща в саморазпалващ се пожар, който гори, докато не изгори напълно“, казва той пред The ​​Post. "Ако свалите дрон над къщата си и той падне върху къщата ви, може да нямате къща след 45 минути."

Коментари в сайта

Последни новини