От х:

Днес в x:

ФК „Хасково 1957” спира участие в Трета лига

ФК „Хасково 1957” спира участието си Трета лига („В” група). Това бе официално потвърдено от клуба.

Причина за това са различия във възгледите за бъдещото развитие на футболната школа. Председателят на клуба Делчо Корчев, който бе основен спонсор на тима заяви, че той е „за” обединение на футболните клубове в града, каквото било и предложението на община Хасково с цел финансова подкрепа. Собственикът на клуба Илиан Киряков обаче отказал. „За жалост, той не се съгласи да се обединим и сега ще направим друга крачка и ще направим обединение с другия отбор в зоналната група. Ще се постараем на пролет да спечелим баража и да влезем във „В” група,” заяви Корчев. Той допълни, че за обединение били съгласни всички спортни клубове – част от ръководството на ФК „Хасково 1957”, ФК „Хасково 1924”, АФК „Хасково” и ФК „Асти”.

Той допълни, че предстои да уведоми БФС-Пловдив за отказа от участието им във „В” група. Уточни, че повечето футболисти от тима вече са освободени и са преминали в други клубове. Ще останат двама-трима, местни момчета, които ще продължат в зоналната група и борбата за влизане във „В” група.

Собственикът на ФК „Хасково 1957” Илиан Киряков заяви, че не е съгласен с поставените му условия за обединение. Поясни, че е против в Общото събрание на обедиението да има равен брой представители от всички тимове. Желанието му е неговият тим да има по-голям цял участие в ОС. „Те налагат техни правила, но аз не съм съгласен. Повечето хора от Общото събрание също не са съгласни с условията”, заяви Киряков и уточни, че защитава интересите на родители и деца. Той заяви още, че при едно обединение с равно участие, може да се стигне до момент, в който останалите от ОС да решат, че не им е нужен и да бъде изгонен от клуба, който той е създал още преди 10 г. Уточни, че е отворен за преговори и поясни, че продължава дейността на детската школа, в която тренират около 150 млади футболисти.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Са
    Само питам
    25 -1
    19:26, 31 дек 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Ро
      РОДИТЕЛ
      5 0
      23:54, 1 яну 2020
      Митьо (брадата) къде са парите (27000лв. ) отпуснати от общината за фк асти??
      Плащаме такси,за транспорт, за екипи, за престой на гостуванията на децата ни! Последният резултат е 15:0 митьо, 15:0 ( петнадесет на нула митьо)! От къде взе пари 9000 лв. Да си купиш бус и 8000лв. Да си купиш кола митьо като радотиш за 600 лв. В бдж. Митьа о искаш да ставаш шеф на окръжният съвет на бфс и да управляваш футбола и още да крадеш, как не те е срам митьо!
  • 2
    Ур
    урума андрей
    15 -7
    19:42, 31 дек 2019
    спешно се налага да откача калеврите от пирона на стената и да оправя футбола в града. шампиони ще ви направя.
  • 3
    То
    Топчев
    19 -1
    19:48, 31 дек 2019
    Едно време заради Митьо Дебелия в Хасково не дойде Гриша Ганчев. Сега пак раздори.
    • На
      Набил Еженави
      14 -5
      20:00, 31 дек 2019
      Митьо не е дебел а е нисък.Ако беше 3 метра висок щеше да изглежда по друг начин.
  • 4
    Ме
    Мераклия за Войвода
    7 -5
    20:29, 31 дек 2019
    Всяко Борче и Бейче си мечтае да бъде като Английската кралица -
    Кралица + Глава на Църквата
    .... и кючекчийките да му танцуват под звуците на "Драгиева чешма" :)))
  • 5
    Фу
    Футболиер
    17 0
    09:39, 1 яну 2020
    То много клубове много чудо и накрая никакъв футбол, вместо1 отбор в А група се нароиха 5-6 клуба и всеки иска да дърпа конците ... Типична алчност и нещо от сорт кой е по по най :):):)
  • 6
    Ши
    Ши
    6 0
    18:17, 1 яну 2020
    Факти
    ФАКТИ.БГ
    Новини »
    България »
    Треньор пребил баща на играч
    11 Декември, 2017 10:112 0604
    Треньор пребил баща на играч
    треньор -футбол -играч
    До края на футболната среща Илиян псувал, обиждал и се заканвал на публиката от град Асеновград
    Стефанаки Йоанис

    Истински екшън се е разиграл между треньор на детски футболен отбор и родител на Гребната база. Двамата мъже се сбили пред погледите на десетки деца и техните семейства, като инициатор на мелето бил един от треньорите Илиян Киряков. Неприятната случка се разиграла през април миналата година на малките игрища на Гребната база.

    Година и половина след инцидента Киряков се изправи пред Пловдивския съд, научи TrafficNews.bg. Магистратите го наказаха с административно наказание „глоба”.

    Както още тогава TrafficNews.bg съобщи, футболният двубой бил между отборите на Асеновград и Хасково. Начело на тима на хасковлии бил Илиян Киряков. На трибуните присъствала публика, която се състояла предимно от родители на децата.


    По време на мача наставникът на отбора от Хасково оспорвал съдийско решение, който бил в ущърб на неговия тим. Тогава треньорът на асеновградчани му направил забележка, че всичко било изрядно и е имало феърплей. Киряков нарекъл „мишок" и „палячо" своя колега, насочил към него за да излее агресията си, но бил спрян от хора от публиката.

    До края на футболната среща Илиян псувал, обиждал и се заканвал на публиката от град Асеновград, сред която имало и множество деца. Това предизвиквало всеобщо възмущение по трибуните и провокирало един от бащите да го попита „пил ли си е лекарствата”, за да говори такива неща. Вместо да следи играта на неговия отбор агресивният треньор тръгнал яростно към родителя, за да се разправи физически с него.

    Раздразнени от поведението на противниковия треньор и използвания от него нецензурен език и псувни, от страна на привържениците на ФК „Асеновград" започнали подвиквания към Киряков. Една от майките на играчите го нарекла „миндил", което отново го провокирало да търси вербална и физическа разправа. Илиян започнал още по-активно да я псува и обижда, като се заканил, че ще я заколи. Тренерът дори си позволил да хвърли малък твърд предмет по посока срещу жената, което ядосало съпруга й и той се намесил в нейна защита и поискал обяснение за невъздържаните действия от страна на хасковлията. Раздразнен от това Киряков му взел очилата от главата и ги счупил, заканвайки му се, че „ще го спука от бой” . Физическата разправа била предотвратена от намесата на двама мъже от публиката.

    След края на футболната среща всичко било за момент спокойно.

    Напускайки вече района на игрището обаче, бащата, чиито очила били счупени от Илиян, бил застигнат в гръб от хасковския треньор, който го ударил с юмрука тила. Киряков, крещейки „ще ви избия всичките", нанесъл още няколко удара по главата, лицето и торса на асеновградчанина.

    След като нанесъл ударите, агресивният мъж се прибрал в съблекалнята на децата от неговия отбор, продължавайки да псува.

    На пострадалия била оказана помощ от съпругата му и негов приятел, които сигнализирали за случилото се органите на МВР.

    Междувременно обаче Илиян Киряков решил да се престори на жертва, влязъл в автобуса на своя отбор, самонаранил се леко във вътрешността на носа, след което излязъл от автобуса, демонстрирайки, че имал от носа си кръвотечение. Инсценировка обаче била забелязана от бащите.

    На мястото на инцидента веднага е била повикана полиция. Органите на реда отвели в районното Киряков, където прекарал 24 часа.

    Година и половина след побоя, агресивният треньор получи своето наказание. Районният съд в Пловдив го наказа с административно наказание глоба в размер на 1500 лева. За деянието, извършено от Киряков се предвижда наказание “лишаване от свобода” до две години, „пробация” както и „обществено порицание”. Поради факта, че мъжът не е осъждан, няма нанесени материални щети и ниската степен на обществена опасност на дееца, отсъствието на каквито и да било противоправни прояви до момента, треньорът се е разминал само с паричната санкция.

    Решението подлежи на обжалване.

    България
    Поставете оценка:
    ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
    Оценка 0 от 0 гласа.



    Коментари
    Коментарите са сортирани от стари към нови
    1 Този коментар е премахнат от модератор


    2 САЩ 94
    22ОТГОВОР
    Това за онзи едноклетъчния Национал ли става въпрос ,Киряка ? щото той беше 1,35 м висок
    Коментиран от #3

    11:01 11.12.2017


    3 Патриот
    02ОТГОВОР
    До коментар #2 от "САЩ 94":

    Дето Плешо Лечо му бръкна... на "онова" местенце?
    Коментиран от #4

    20:37 11.12.2017


    4 Чичу Ади
    10ОТГОВОР
    До коментар #3 от "Патриот":

    Ами не! Киряков бръкна на онова местенце Балъков. Ама ти нали си чувал само по радиото за случката... не си успял да направиш разлика.
    01:50 12.12.2017

    Напиши коментар:
    Име

    Коментар

    ПУБЛИКУВАЙ
    ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.
    ОЩЕ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ
    Президентът изрази съболезнованията си на близките на Силва Зурлева
    Президентът изрази съболезнованията си на близките на Силва Зурлева
    днес в 18:10 ч.837
    17-годишната Михаела се крила при мъж в Бургас
    17-годишната Михаела се крила при мъж в Бургас
    днес в 17:45 ч.1 07920
    Укрепват свлачище между Варна и "Златни пясъци" срещу 15 млн. лв.
    Укрепват свлачище между Варна и "Златни пясъци" срещу 15 млн. лв.
    днес в 17:17 ч.29510
    КЕВР намали цената на газа с 1,81%, цените за потребителите обаче остават
    КЕВР намали цената на газа с 1,81%, цените за потребителите обаче остават
    днес в 16:44 ч.3659
    Кметът на Симитли: Не е имало въргал
    Кметът на Симитли: Не е имало въргал
    днес в 16:32 ч.97017
    Банките отчетоха печалба от 1.5 млрд. лв.
    Банките отчетоха печалба от 1.5 млрд. лв.
    днес в 15:52 ч.40815
    Силва Зурлева паднала по стълби, счупила врата си
    Силва Зурлева паднала по стълби, счупила врата си
    днес в 15:39 ч.17 41455
    Финансовият министър: До април се очаква да влезем в чакалнята за еврозоната
    Финансовият министър: До април се очаква да влезем в чакалнята за еврозоната
    днес в 15:34 ч.42122
    Заловиха 50 души, шофирали под алкохолно влияние
    Заловиха 50 души, шофирали под алкохолно влияние
    днес в 15:18 ч.6517
    ТОП 5 ЧЕТЕНИ | КОМЕНТИРАНИ
    Почина Силва Зурлева
    Почина Силва Зурлева
    днес в 13:36 ч.30 52064
    Дивотия в новогодишната вечер с тузарски джип в столичния „Лозенец“ СНИМКИ
    Дивотия в новогодишната вечер с тузарски джип в столичния „Лозенец“ СНИМКИ
    днес в 8:42 ч.20 22365
    Силва Зурлева паднала по стълби, счупила врата си
    Силва Зурлева паднала по стълби, счупила врата си
    днес в 15:39 ч.17 38655
    Сигнал за масово сбиване в Симитли на Нова година с кмета и сина му
    Сигнал за масово сбиване в Симитли на Нова година с кмета и сина му
    днес в 11:59 ч.12 35866
    Каква ще е любовната 2020 година за всяка една зодия?
    Каква ще е любовната 2020 година за всяка една зодия?
    днес в 10:32 ч.11 7786
    Факти - свободната медиа
    Новините днес България Свят Мнения Разследвания Бизнес Имоти Авто Технологии Крими Спорт Любопитно Култура Конфликт Видео Анкети Времето Вицове
    Desktop версия
    Рекламна тарифа
    Контакт с нас
    Общи правила © Резон Медиа 1993-2020 - София 1000, ул. Карнеги 11А
    Тениската на факти - подкрепете свободата на словото
    Подкрепете ФАКТИ!
    Купете си тениската на свободата!
    Искам тениската
    Този сайт използва „бисквитки“ (cookies).
    Научете повече тук.

    РАЗБРАХ
Последни новини