От х:

Днес в x:

Децата от Маджарово и Силен поздравиха Хасково с патриотични песни

Изображение 1 от 4
    Децата от Средно училище “Димитър Маджаров“в Маджарово и от Основно училище „Христо Ботев“ в с. Силен огласиха център на Хасково в късния следобед днес с патриотични песни.
     
    Възпитаничките на преподавателя по музика Стефан Милев са в Хасково за участието си тази вечер в Коледно-новогодишния концерт на Вокална група „Лотос бял“, който започва в 18 часа в залата на Военния клуб.
     
    Преди това обаче под акордеонния съпровод на учителя си учениците изпълниха емблематичната повдигаща духа и патриотизма на всеки българин песен „Тих бял Дунав “.
     
    Популярният марш за Ботев те изпяха пред бюст -паметника на революционера пред читалище „Заря“.
     
    Всеки ден вместо със звънец, учебните часове на децата от Силен започват с изпълнението им на „Тих бял Дунав“, разказа Стефан Милев.
     
    Едноименното стихотворение е написано от Иван Вазов през 1876 година. Музиката е композирана през 1909 г. от революционера, общественик и учител Иван Караджов.
     
    Красимира Славова
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ми
      Мирослав Милев
      17 -1
      20:14, 27 дек 2019
      Браво на Стефан Милев! Този човек е истински будител.От дълги години организира и ръководи певческа група за възрастни "Лотос бял", прави концерти по читалища и зали където намери, обучава деца на музикално пеене и солфеж, прави им концерти, учи ги да бъдат хора!
      Браво Стефане!
    Последни новини