От х:

Днес в x:

Леденият човек Уим Хоф и неговият метод да победи автоимунните заболявания (видео)

Той пробяга маратон по Полярния кръг само по къси панталонки, държи световния рекорд за седене в лед - почти два часа, и изкачи Еверест до зоната на смъртта, също по шорти. Уим Хоф "Леденият човек" държи 26 световни рекорда и има множество други подвизи зад гърба си. Открил е начин да контролира метаболизма и имунната си система и го предоставя на хората.

През април 2019 Уим Хоф отбелязва и 60-ата си обиколка около Слънцето, като прави тази забавна компилация (по-долу) от някои от забележителните си приключения. Леденият човек не пропуска да пожелае на всички здраве, сила и щастие. Което не са празни думи в неговия случай, защото той не само е разработил метода на Уим Хоф, ами и предоставя безплатен онлайн курс.

Не вярвате, че можете да стоите в леда точно както Ледения човек? Но ако ви кажем, че с малко дишане и разсъбличане в студа може да победите автоимунно заболяване? Методът на Уим Хоф, разработен в повече от тридесет години тренировки в природата, съчетава специфични дихателни техники, излагане на студ и мислене. И този метод е първият, който научно доказва способността за активно влияние върху вродената имунна система и вегетативната нервна система.

Всъщност Нобеловата награда за медицина/физиология на 2019 бе присъдена на група изследователи за тяхното проучване как клетките откриват кислород и реагират на хипоксия. Това е биологичният механизъм зад метода на Уим Хоф и той им благодари за работата им (второто видео). Но, това което може да бъде полезно на много хора, е че неговият метод лекува.

Проучване от 2014 г. Radboud утвърди метода на Уим Хоф като ефективно средство за намаляване на острото възпаление. Сега ново проучване на Amsterdam Medical Center показа, че неговият метод може също така ефективно да се бори с хронично възпаление като артрита. Изследването е публикувано в PlosOne. Самият метод на Уим Хоф е достъпен на сайта му.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини