От х:

Днес в x:

Леденият човек Уим Хоф и неговият метод да победи автоимунните заболявания (видео)

Той пробяга маратон по Полярния кръг само по къси панталонки, държи световния рекорд за седене в лед - почти два часа, и изкачи Еверест до зоната на смъртта, също по шорти. Уим Хоф "Леденият човек" държи 26 световни рекорда и има множество други подвизи зад гърба си. Открил е начин да контролира метаболизма и имунната си система и го предоставя на хората.

През април 2019 Уим Хоф отбелязва и 60-ата си обиколка около Слънцето, като прави тази забавна компилация (по-долу) от някои от забележителните си приключения. Леденият човек не пропуска да пожелае на всички здраве, сила и щастие. Което не са празни думи в неговия случай, защото той не само е разработил метода на Уим Хоф, ами и предоставя безплатен онлайн курс.

Не вярвате, че можете да стоите в леда точно както Ледения човек? Но ако ви кажем, че с малко дишане и разсъбличане в студа може да победите автоимунно заболяване? Методът на Уим Хоф, разработен в повече от тридесет години тренировки в природата, съчетава специфични дихателни техники, излагане на студ и мислене. И този метод е първият, който научно доказва способността за активно влияние върху вродената имунна система и вегетативната нервна система.

Всъщност Нобеловата награда за медицина/физиология на 2019 бе присъдена на група изследователи за тяхното проучване как клетките откриват кислород и реагират на хипоксия. Това е биологичният механизъм зад метода на Уим Хоф и той им благодари за работата им (второто видео). Но, това което може да бъде полезно на много хора, е че неговият метод лекува.

Проучване от 2014 г. Radboud утвърди метода на Уим Хоф като ефективно средство за намаляване на острото възпаление. Сега ново проучване на Amsterdam Medical Center показа, че неговият метод може също така ефективно да се бори с хронично възпаление като артрита. Изследването е публикувано в PlosOne. Самият метод на Уим Хоф е достъпен на сайта му.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
06 авг 2020

Случаен виц

Последни новини