От х:

Днес в x:

Сградата на "Славейков" с приз "СГРАДА НА ГОДИНАТА - 2019"

Сградата на СУ ”П.Р. Славейков”, Кърджали е отличена с ПЪРВА НАГРАДА в категория „Сгради социална инфраструктура – здраве, култура, образование и спорт” на Националния конкурс „СГРАДА НА ГОДИНАТА 2019”. Това стана на тържествена церемония, състояла се вчера в "София Ивент център", която ще бъде излъчена по БНТ 1 на 14 декември от 15 часа. Статуетката и Диплом получи директорът на учебното заведение Милко Багдасаров.

"Церемонията е страхотна, участниците респектиращи, а за победителите като нас емоцията е силно зареждаща!", коментира емоционално във своята Фейсбук страница той.

Над 60 са участниците в тазгодишното осемнадесето издание на конкурса, които се конкурираха в няколко различни категории. 

Председател на журито, в което участват общо 31 изявени представители на професионалните и творчески среди, е Валентин Йовев, зам.- министър на Регионалното развитие и благоустройството.

Сградата на кърджалийското училище е обновена изцяло по проект „Реконструкция, реновиране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност” на община Кърджали. СУ П. Р. Славейков, в което учат над 1600 ученици от подготвителен до 12-ти клас, е най-големият от петте образователни обекта, включени в инвестиционната програма на Община Кърджали, които бяха обновени по проект „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” за близо 14 млн. лв.

Съгласно регламента на конкурса наградата се присъжда и на инвеститора, проектанта и главния изпълнител на строителството на сградата.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини