От х:

Днес в x:

Тв журналистът и поет Костадин Филипов гостува на Кърджали

Кърджали става част от литературното турне на тв журналиста Костадин Филипов по повод книгата му "На дъх от лятото" (изд. "Персей"). След голямата премиера в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" журналистът, познат от новините на Нова тв и настоящ редактор със своя рубрика в предаването "Преди обед" по bTV тръгна на национална обиколка. Поетичното трасе премина през редица градове из страната, сред които Хасково, Велико Търново, Горна Оряховица, Пещера, Пловдив, Ловеч, Плевен, Разград, Тетевен, Велинград.

Книгата на Костадин Филипов е събрала предимно любовна лирика - многопластова поезия, която ни променя, пренася ни от делничното към пространството на духа с мелодия от струните на най-фините човешки емоции. Стиховете на Костадин Филипов са празник на духа и интелекта, но също и на чувствата. Докосването до поезията му е магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. 

Редактор на стихосбирката е знаменитата поетеса Маргарита Петкова. Автор на картината на корицата и на вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.

Костадин Филипов е журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио „ЧЛК“, Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност Българска филология, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком“. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком-Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по bTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по BTV. Главен редактор е и на информационния сайт delo.bg.

Заповядайте на срещата с Костадин Филипов на 10 декември, вторник, от 17:30 ч. в Регионалната библиотека в Кърджали. Книгата ще бъде представена от литературния критик и издател Пламен Тотев. С логото на изд. „Персей“ излизат книгите на едни от най-обичаните български поети (Евтим Евтимов, Маргарита Петкова, Добромир Банев и др.).


Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини