От х:

Днес в x:

Четири камиона натъпкани незаконно с домашни животни спипаха полицаи при специализирана операция

Незаконен превоз на животни са установили полицейски служители от РУ-Кърджали в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места, проведена през почивните дни. При проверки на четири товарни коли с кърджалийска регистрация е било констатирано, че няма издадени необходимите документи и разрешителни за транспортираните общо 55 животни. Експерти от Областната дирекция по безопасност на храните са съставили актове по Закона за ветерина

39-годишен е бил задържан в РУ-Крумовград, след като пуснал без надзор кучето си и то унищожило 6 домашни животни и наранило още 8 животни в селскостопански обект в село Долна кула. Инцидентът станал около 12,30 часа на 28 ноември. Полицейски служители от РУ-Крумовград са били на мястото на произшествието. Проверката по случая е по чл.325б, ал.1 от Наказателния кодекс. Собственикът на агресивното куче е предупреден писмено да предприеме мерки за обезопасяването му. Работата по изясняване на случая продължава група „Охранителна полиция“ в РУ-Крумовград.

26 ловци са били проверени при съвместна операция на полицейски и горски служителите на територията на управленията в Момчилград и Кирково. Не са констатирани нарушения по отношение на разрешенията за лов и за носене на ловно оръжие и спазване на мерките за безопасност.

Два екипа на пожарната служба в Ардино загасили запален комин на жилищна сграда  и горяща туристическа бутилка. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВр-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини