От х:

Днес в x:

11 °C

Албания продължава да се тресе, жертвите са вече 48

Броят на жертвите на опустошителното земетресение в Албания се увеличи до 48 души, а на ранените – повече от 2 000, съобщава Министерството на отбраната, цитирано от РИА Новости.

Земетресение с магнитуд 6,4 разтърси Албания във вторник вечерта. Според съобщения на местните медии, най-много то се е усетило в Тирана, както и в град Дуръс, който се намира най-близо до епицентъра на земетресението. Срутиха се няколко сгради, а хора все още могат да се намират под развалините.

Същевременно Албания продължава да се тресе. МИА съобщи, че ново земетресение с магнитуд 3,8 е разтърсило страната снощи, по данни на Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

Епицентърът на труса, който се е случил в 9:37 ч., е на 28 км северозападно от Тирана на дълбочина около 10 км.

Според местните медии, няколко минути по-късно друго земетресение с магнитуд 3,3 е ударило страната, а епицентърът му е бил на дълбочина 21 километра. на 15 километра северозападно от Тирана.

Същата зона следобед е била засегната от земетресение с магнитуд 4,9 по скалата на Рихтер.

По-рано беше съобщено, че спасителните операции продължават в Дуръс, но бяха прекратени в град Туман, където, се предполага, че под развалините няма повече хора. Според съобщения в медиите, 45 души са спасени изпод развалините, трима от тях са в тежко състояние.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини