От х:

Днес в x:

При следващата ми среща с Тръмп ще договорим падането на визите, обяви Борисов

Убеден съм, че визовият режим за България ще падне. Това заяви премиерът Бойко Борисов на живо в страницата си във "Фейсбук" след срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп. По думите на министър-председателя на следващата среща между двамата ще се договори именно премахването на визи за българите.

"Отдавна не се вълнувам от такива срещи, не ми е за първи път. Президентът Тръмп благодари на голф асоциацията, която му даде карта на почетен член. Мисля, че той ще дойде в България, а следващата ни среща ще е за отпадането на визите. Той ме разбра, че ще остане в сърцата на българите, ако направи този жест. Президентът Тръмп ми обеща да работи много активно за падането на визите", заяви Борисов пред журналисти, като уточни, че вицепрезидентът Майк Пенс със сигурност ще посети България.

За шпионския скандал в България

Борисов каза още, че с Тръмп са говорили за разразилия се шпионски скандал в България. Премиерът призна, че не е успял да обясни на американския президент как в възможно при повдигнати обвинения за шпионаж български съдия да позволи на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов да пътува в чужбина, при това в Русия, където получи орден от Владимир Путин.

"За службите и МВР отговарям аз, но съдебната система си е самостоятелна. Всичко това е направило голямо впечатление", уточни Борисов.

Малинов, освен парична гаранция за излизане от ареста, след като му бе повдигнато обвинение, имаше и забрана да напуска страната. След молба съдът му разреши да бъде в Русия за три дни за получаването на ордена. Това разрешение на съда стана повод главният прокурор Сотир Цацаров да попита защо въпросният съд не е поискал мнението на прокуратурата, преди да се произнесе.

Бизнесменът Тръмп веднага схвана за какво става въпрос

По думите на Борисов Доналд Тръмп е разбрал, че проектът за изграждане на АЕЦ "Белене" е много добър. Именно заради това още следващата седмица американски ядрени експерти ще дойдат в България, за да видят цялата инфраструктура както в Белене, така и в Козлодуй.

"АЕЦ "Белене" е 100% българска централа. Не мога да почна да правя американски реактори и да хвърля два чисто нови реактора в реката. Българите ще започнат да ме бият с камъни. Президентът Тръмп е бизнесмен и веднага схвана за какво става въпрос", добави Борисов.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    По
    Порчо
    12 0
    11:14, 26 ное 2019
    Тате ще ми купи колело, обаче друг път!
  • 2
    Во
    Воналд Туск
    8 0
    15:54, 26 ное 2019
    Тръмп щял да дойде в България Абе Бойко ами той не знае че има държава България камо ли да дой де Той те финтира бе младежо
  • 3
    12
    123
    9 0
    03:54, 27 ное 2019
    Боко ти наистина ли си вярваш че втори път ще се срещнеш с президент на САЩ.Сигурно си мислиш че ще живееш още 1000г.Разкажи как те пострещнаха на летището.
  • 4
    Ха
    ХАНКО БРАТ
    4 0
    11:55, 27 ное 2019
    Тоя па,щял да договаря???!!! На летището го посрещна само помощния летищен персонал.Ти беше там да получаваш инструкции не да договаряш каквото и да било,а и като те видяха как олигави посланика им !!!
  • 5
    Хи
    Хиената
    1 0
    14:49, 28 ное 2019
    Тогава кой ще остане да ти робува ?
  • 6
    Хи
    Химената
    0 0
    14:51, 28 ное 2019
    На бОЙКО му изиграха "Шеф под прикритие "
Последни новини