От х:

Днес в x:

Първокласници получиха първия си урок по предприемачество

Изображение 1 от 6

    Първокласници от НУ „Христо Ботев“, Първомай взеха първия си урок по предприемачество – те посетиха фермата за пъдпъдъчи яйца в с. Виница.

    Учениците бяха посрещнати от собствениците на фермата  Паунка и Емануил Запрянови. Те им разказаха за видовете пъдпъдъци, условията и грижите за тяхното отглеждане. Малчуганите бяха впечатлени от пъстрите пъдпъдъчи яйца и малките им размери. Част от урока беше запознаването с ползата от тях. Децата станаха свидетели и на излюпването на малки пиленца, а това предизвика неподправена емоция и възторг.

    Посещението на възпитаниците на Атанаска Славова беше част от заниманията по интереси „Предприемачество за първокласници“ и е посветено на Световната седмица на предприемачеството 2019г. То е съобразено с годишно тематичното разпределение - „Предприемачество за първокласници“ по проект „Бъдещето съм аз! Предприемачество за най-малките“.

    Учениците и тяхната учителка са благодарни на семейство Запрянови за топлия прием и вкусния домашен кекс, приготвен специално за тях с пъдпъдъчи яйца.

    Накрая всяко дете получи подарък за спомен от любезните домакини.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Пи
      питагор
      5 -14
      07:27, 23 ное 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Пи
        Питагорка
        6 0
        09:18, 24 ное 2019
        МОН иска да има занимания по интереси и това е едно от приоритетните направления. Децата в реални условия са се запознали с нещо ново и полезно!
    • 2
      Пр
      Предприемач
      9 -8
      13:20, 23 ное 2019
      Как не проявихте поне малко човечност и култура.Защо лъжете най безсрамно децата?Какво предприемачество какви пет лева?Да знаете че всичко ще ви се връща върху главите.Живота е низ от закономерности.Не е хаос, и не се върти около вас.Усещате го вече , ама си мислите че е сън и ще си върви така вечно. Няма да стане.
    • 3
      78
      78
      12 -6
      16:43, 23 ное 2019
      Чудесна идея! Най-после и на тази територия. Поздравления и за учителите, и за домакините от фермата. Децата са видели нещо реално и са научили нещо полезно.
    • 4
      Пи
      Питагорка
      5 0
      17:46, 24 ное 2019
      Сега се сетих: миналата година такава група в заниманията по интереси имаше в основното училище "Кирил и Методий" в Първомай. Е, децата не са се занимавали с яйца, но посадиха дръвчета със собствени пари, които получиха при продажба на лично изработени мартеници.
    Последни новини