От х:

Днес в x:

35 °C

Тодор Топалов: В местната власт трябва да влязат млади хора с кауза

Тодор Топалов е кандидат за общински съветник в Хасково от Коалиция "Демократична България-Обединение". Той е съпредседател на "Демократична България-Обединение" - Хасково и председател на ПП "Движение Да България".

Топалов е магистър по Международни икономически отношения от УННС. Развива собствен бизнес. Женен, с едно дете.

В интервю за Haskovo.net, той обясни вижданията си за местното самоуправление.


Г-н, Топалов, кое ви накара да се кандидатирате за общински съветник?

Причините са две. Първата е, че като млад и образован човек мога да допринеса за доброто управление на моя град. Втората – смятам, че е много важно в местната власт, и то не само в Хасково, да влязат млади хора с кауза. А кауза за мене и за "Демократична България-Обединение" е да се преборим за децентрализация и освобождаване на общините от опеката на правителството. Повече самостоятелност и финансова автономия ще позволи на общините в България да решат най-добре своите проблеми и да вървят напред.

Защо смятате, че правителството опекунства над общините?

Аз не смятам, аз го виждам. Съвсем ясно при срещите и разговорите ми с избирателите и при подготовката на нашата програма, свързани с развитието на редица важни сектори - здравеопазването, културата, образованието и пр. Що за общински училища имаме, ако Общинският съвет и кметът на практика отговарят единствено за ремонта и поддръжката на сградите? Що за местна власт имаме, ако кметът и съветниците не могат да назначат директора на училището, нито пък имат дума в самия образователен процес. Това е реалността. Резултатът от това няма нищо общо с българските традиции от времето на Възраждането, в което нашите патриотично настроени управленци едва ли не се кълнат. В крайна сметка резултатът от тази политика на управляващите е, че учениците излизат на пазара на труда неподготвени и най-често не се реализират по своята специалност. Или пък направо поемат към чужбина. Само за миналата години общината са напуснали 1200 нейни жители, повечето от тях млади са хора.

Вярно е, че общините в България изнемогват и много често четем как някои от тях са пред фалит, а други, особено в Северозападна България направо обезлюдяват. Кой е отговорен за това положение?

Ние в "Демократична България-Обединение" смятаме, че отговорност носят преди всичко и най-вече управляващите, включително и на местно ниво. Още в миналия си мандат ГЕРБ и тяхното правителство оповестиха широко намеренията си за децентрализация, за предоставяне на повече правомощия и финансова самостоятелност. Нищо от това не се случи, нито пък се вижда на хоризонта. Тъкмо обратното – правителството продължава да бъде опекун на общините. И съответно да упражнява правомощия и дейности, които в цяла Европа са присъщи на местната власт. След като ГЕРБ нямат политическа воля за децентрализация и за реформа в местното самоуправление, естествено няма как да я имат и техните представители в местната власт.

Тодор Топалов е с преференциален номер 103 в листата на Коалиция "Демократична България-Обединение" No 66 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
07 юли 2020
Последни новини