От х:

Днес в x:

Национална Политическа Партия „Българе” с пореден благотворителен жест към християнски храм

    Национална Политическа Партия „Българе” дари 14 кубика бетон за църквата "Св. Харалампий" в квартал "Болярово" в Хасково, в която тече ремонт.

    Тази сутрин сместа бе доставена с бетоновоз и излята в основата на църквата под контрола на Златко Марчев, който е кандидат за общински съветник за нов мандат и водач на Национална Политическа Партия "Българе" (НППБ).

    Днешното дарение не е единственото, което прави Партия „Българе„. Благородни жестове е правила и към други църкви: храм „Св. Богородица„ гр. Хасково, църквата в с. Динево, храм „Св. Никола” с. Тракиец, църква „Света Троица„ с. Криво поле, Аязмото с. Тракиец, църква „Св. Архангел Михаил„ гр. Хасково и др. От партията са категорични, че християнските храмове трябва да имат необходимия облик и условия за посещение на миряните. "Трябва да има православие", уверен е Златко Марчев.

    Храмът в "Болярово" се нуждаеше от ремонт. Старият дървен под е положен при строежа през 1921 година и беше прогнил. Затова се наложи да се подмени, заяви отец Златко, който е жител на квартала и днес наблюдаваше ремонтните дейности. Свещеникът поясни, че дейностите в християнската обител започнали по инициатива на Църковно настоятелство. В ремонта се включили и много доброволци от квартала, но и от други части на града. Той приветства благородния жест на НПП „Българе”.

    Хората, стопанисващи църквата, заявиха, че трябва да има повече такива партии, които да подпомагат храмовете.

    Национална Политическа Партия "Българе" е с №54 в интегралната бюлетина.

    В листата има общо 18 кандидати за общински съветници.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини