От х:

Днес в x:

11 °C

Д-р Елена Иванова: Имаме визия за спасяване на болницата и за подобряване на здравеопазването

Д-р Елена Иванова, кандидат за общински съветник от листата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“: Имаме визия за спасяване на болницата и за подобряване на здравеопазването.

Д-р Иванова, Вие сте кандидат за общински съветник от листата на коалиция "Движение ЗАЕДНО за промяна". Защо взехте това решение?

Като лекар виждам, че здравеопазването в града ни не е на това ниво, на което трябва да бъде. Димитровградчани все повече прибягват до услугите на здравни заведения в други градове. Моя мисия е да помогна да се повиши здравния статус на жителите на община Димитровград. Именно това е и причината да се кандидатирам за общински съветник от листата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Кандидадът за кмет на общината Стефан Димитров е човекът, който може да допринесе за желания резултат и да се завиши нивото на здравеопазването тук.

Казвате, че здравеопазването не е на необходимото ниво. Вие как ще го определите?

Всичко започва и свършва с личните лекари. Именно поради тази причина нивото на извънболничната помощ е по-добро в сравнение с това на болничната. Проблемът е, че практиките намаляват. Причините за това са няколко: колегите напускат или в търсене на по-добри условия, или по възрастови причини. Нито един млад лекар не е започнал работа като такъв в нашата община. Това какво Ви говори?! – За липса на мотивация у младите хора. Но липсата на специалисти е истинската заплаха за МБАЛ „Света Екатерина“ и тя може да бъде закрита, ако в нея няма кой да работи. Аз и Стефан Димитров ще се борим със зъби и нокти да я съхраним. В момента рейтингът на болницата е нисък. Това може да се промени, ако има визия за спасяването й, а ние имаме такава.

Сматате ли, че може да се подобри състоянието на здравеопазването и какви мерки трябва да се предприемат в тази насока?

На пъпрво място да се осигури допълнително общинско финансиране на МБАЛ „Света Екатерина“. Това решение може да бъде взето от Общински съвет – Димитровград и ако аз стана общински съветник ще настоявам това да се случи. За да се работи в посока подобряване на здравеопазването, трябва да се стабилизира и финансовото състояние на болницата. Ще настоявам да бъде приета и Наредба за стипендии за млади специалисти, която да им осигури парична помощ по време на придобиване на образованието, а те от своя страна да поемат ангажимента да останат да работят тук. Това са само първите стъпки, могат да се направят още много неща.

Какви ще са Вашите приоритети, освен изброените до момента, ако бъдете избрана за общински съветник?

От изключителна важност за всеки жител е да бъде запазена болницата. Необходимо е медицинската помощ да бъде достъпна и във всички малки населени места на от общината, защото там също живеят хора и те имат нужда от адекватни медицински грижи. Аз лично се грижа за здравето на жителите на с. Злато поле, където имам практика. И ще продължа да поддържам кабинета. Сред моите приоритети е да започнем профилактика на социално значини заболявания.

Вашият призив към избирателите Ви!? Как ще ги мотивирате да гласуват за Вас?!

Смятам, че всички вече разбраха, че нашата визия за решаването на проблемите на здравеопазването в община Димитровград е добре обмислена. Обмислени и мерките, които ще предприемем, за да се случи всичко, за което говорих до момента.

Ще се обърна към всички жители на общината с призива: „Не оставяйте живота, здравето и благоденствието си в ръцете на хора, които не разбират от здравеопазване. Доверете се на нас – тези, които знаем какво е необходимо и как да го постигнем! Гласувайте с №69 в бюлетината за Стефан Димитров и за мен д-р Елена Иванова!“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Хороскоп за 19.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
19 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
19 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
19 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
19 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
19 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
19 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
19 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
19 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
19 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
19 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
19 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
19 ное 2019
Последни новини