От х:

Днес в x:

4 °C

Д-р Елена Иванова: Имаме визия за спасяване на болницата и за подобряване на здравеопазването

Д-р Елена Иванова, кандидат за общински съветник от листата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“: Имаме визия за спасяване на болницата и за подобряване на здравеопазването.

Д-р Иванова, Вие сте кандидат за общински съветник от листата на коалиция "Движение ЗАЕДНО за промяна". Защо взехте това решение?

Като лекар виждам, че здравеопазването в града ни не е на това ниво, на което трябва да бъде. Димитровградчани все повече прибягват до услугите на здравни заведения в други градове. Моя мисия е да помогна да се повиши здравния статус на жителите на община Димитровград. Именно това е и причината да се кандидатирам за общински съветник от листата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Кандидадът за кмет на общината Стефан Димитров е човекът, който може да допринесе за желания резултат и да се завиши нивото на здравеопазването тук.

Казвате, че здравеопазването не е на необходимото ниво. Вие как ще го определите?

Всичко започва и свършва с личните лекари. Именно поради тази причина нивото на извънболничната помощ е по-добро в сравнение с това на болничната. Проблемът е, че практиките намаляват. Причините за това са няколко: колегите напускат или в търсене на по-добри условия, или по възрастови причини. Нито един млад лекар не е започнал работа като такъв в нашата община. Това какво Ви говори?! – За липса на мотивация у младите хора. Но липсата на специалисти е истинската заплаха за МБАЛ „Света Екатерина“ и тя може да бъде закрита, ако в нея няма кой да работи. Аз и Стефан Димитров ще се борим със зъби и нокти да я съхраним. В момента рейтингът на болницата е нисък. Това може да се промени, ако има визия за спасяването й, а ние имаме такава.

Сматате ли, че може да се подобри състоянието на здравеопазването и какви мерки трябва да се предприемат в тази насока?

На пъпрво място да се осигури допълнително общинско финансиране на МБАЛ „Света Екатерина“. Това решение може да бъде взето от Общински съвет – Димитровград и ако аз стана общински съветник ще настоявам това да се случи. За да се работи в посока подобряване на здравеопазването, трябва да се стабилизира и финансовото състояние на болницата. Ще настоявам да бъде приета и Наредба за стипендии за млади специалисти, която да им осигури парична помощ по време на придобиване на образованието, а те от своя страна да поемат ангажимента да останат да работят тук. Това са само първите стъпки, могат да се направят още много неща.

Какви ще са Вашите приоритети, освен изброените до момента, ако бъдете избрана за общински съветник?

От изключителна важност за всеки жител е да бъде запазена болницата. Необходимо е медицинската помощ да бъде достъпна и във всички малки населени места на от общината, защото там също живеят хора и те имат нужда от адекватни медицински грижи. Аз лично се грижа за здравето на жителите на с. Злато поле, където имам практика. И ще продължа да поддържам кабинета. Сред моите приоритети е да започнем профилактика на социално значини заболявания.

Вашият призив към избирателите Ви!? Как ще ги мотивирате да гласуват за Вас?!

Смятам, че всички вече разбраха, че нашата визия за решаването на проблемите на здравеопазването в община Димитровград е добре обмислена. Обмислени и мерките, които ще предприемем, за да се случи всичко, за което говорих до момента.

Ще се обърна към всички жители на общината с призива: „Не оставяйте живота, здравето и благоденствието си в ръцете на хора, които не разбират от здравеопазване. Доверете се на нас – тези, които знаем какво е необходимо и как да го постигнем! Гласувайте с №69 в бюлетината за Стефан Димитров и за мен д-р Елена Иванова!“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
26 фев 2020
Последни новини