От х:

Днес в x:

12 °C

Сабахатин Гьокче: Нашето знаме е Джебел!

   – Г-н Гьокче,   кое Ви накара да се обърнете към политиката и да се кандидатирате за кмет на Община Джебел?

   – Обстоятелствата ме принудиха да взема едно от най-важните решения в моя живот, като оставя любимата си професия и се захвана с политика. Признавам, не мога да гледам спокойно как родния Джебел затъва в блатото на застоя,  как шепа хора се опитват да спекулират с доверието на моите земляци. Казвам шепа хора, защото това не са партиите и техните симпатизанти. Това са политици, приватизирали местните партийни структури за личен интерес. Аз уважавам симпатизантите на всички партии, защото те се водят от идеи. Не така стоят нещата  обаче с тази група, обсебила властта в община Джебел. Фактът, че представители на две воюващи политически партии в името на съвместния бизнес бяха начело на общинската администрация,  доказва, че идеите нямат място в Джебел. Тук властва дълбоката държава с присъщите и милиционерски методи от времето на тоталитаризма.

   – Вие сте независим кандидат за кмет. Не се ли чувствате слаб без подкрепата на партия?

   – Напротив! Избрах да се кандидатирам като независим кандидат за кмет, защото искам да не завися от нито една партийна централа. Тук хората искат грижа,  а не обещания без подплата. Преди година представих в Бурса предизборната си платформа. Тя срещна подкрепа от моите земляци. Представих я и тук. Бях първият. Бях свидетел, как от нея се краде безразборно. Но моите земляци знаят, че заставам зад думите си. Че ключът за моята тежест в обществото е, че държа на думата си. Кандидатирайки се за кмет, аз оставям тази платформа отворена за предложения от моите съграждани. Защото, ако спечеля изборите, аз ще работя със шарен общински съвет и обществени съвети от хора с различна политическа принадлежност. Това е богатство. Защото взетите решения ще бъдат консенсусни. Време е джебелчани да разберат, че нашето знаме е Джебел!

   – В  навечерието на вота Вие обещахте, че ще водите позитивна кампания. Това обаче не се отнася за някои от Вашите опоненти.

   – Да аз твърдо смятам, че джебелчани заслужават една толерантна предизборна кампания с ясни послания и ангажименти. За съжаление някои от моите опоненти се опитват да използват силови подходи,  опитват се да сплашат инакомислещите. Привикват мои симпатизанти. Заплашват ги с уволнение,  късат се билбордовете ми, отказват се зали за предизборни срещи. Даже лидерът на една партия дойде на крака в родното ми село, за да размахва пръст. Да не говорим за тиражираните лъжи в един милиционерски сайт.

  Срещу всичко това застанаха моите земляци, както живеещите тук, така и изселилите се в чужбина. Те са категорични: „Един за всички, всички за един!”. Виждам на всяка предизборна среща как в душите им се натрупва гняв. Няма нищо по-страшно от гнева на търпеливия. А те проявиха десетилетие търпение и толерантност към тази клика.

   – Страхува ли се Сабахатин Гьокче?

   – Моите земляци знаят, че не съм от плашливите. Бях с моите работнички от фабрика „Буря”, когато на 19 май 1989 г. излязохме на протест срещу тоталитарния режим. За това бях експулсиран от Родината ми. Тогава не се уплашихме от танковете на Тодор Живков. Не се плашим и сега, когато се опитват със заплахи и рекет да ни накарат да се откажем да живеем достойно. Джебелчани виждат, как съседите ни от Ардино, Момчилград и Неделино се радват на придобивки, на внимание от управленците си. Те го споделят с мен. Защото е срамно град като Джебел да има проблем с канализацията, да не говорим за малките населени места. А разбитите тротоари, занемарените улици, разбитите спирки. От 1998 г. под формата на капиталови разходи общинското ръководство е усвоило 96 млн. лв. Да виждате явен резултат от тези инвестиции? Да попитаме къде отидоха 522 000 лева заделени за капиталови разходи и благоустрояване през тази бюджетна година. Мисля, че дойде време да се поиска сметка за безобразията. Предизборните ми срещи го доказват.

   – Каква е гаранцията, че ако Ви изберат ще има промяна?

   – Идвам, за да променя Джебел. Това е градът запалил факела на свободата в България. Хората тук обичат да са независими, да имат своя позиция. За съжаление бяха лъгани от шепа самозабравили се функционери. За разлика от тях аз не смятам да векувам на кметския стол, ако бъда избран. Мисля, че още след първия мандат, хората ще преценят дали полагам грижи за тях или не. Смятам, че максимумът за един управленец са два мандата. Той може да покаже качествата си напълно. Имам увереност, че ще се справя, защото ръководя едно от най-големите предприятия в общината. Давам препитание на стотици. Те най-добре виждат качествата ми и могат да преценят дали да ме подкрепят. Страхът, който изпитват моите опоненти от една определена политическа сила, също потвърждава увереността ми, че съм направил правилния избор, поемайки пътя на политиката в името на своите земляци!

  Въпросите зададе Георги Кулов

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Хороскоп за 25.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
  25 яну 2020
  Последни новини