От х:

Днес в x:

Никола Чанев: Кърджали е мръсен град, има проблеми с боклука

Кърджали е мръсен град. Това не е предизборно твърдение. Това е факт, около който отдавна съществува надпартийно съгласие. Фирмата, която печели от години обществените поръчки за сметосъбиране и сметоизвозване не осигурява на гражданите на Кърджали качествена услуга. От друга страна, всички знаем, че кметът не е редовен платец по задълженията към тази фирма, въпреки че всички ние чинно си плащаме такса смет. Получава се както в стария виц - той ги лъже, че им плаща, те ни лъжат нас, че чистят.

Каква е ситуацията в момента. Общината има натрупани дългове към фирмата за почистване от 11 милиона лева. Този дълг е прехвърлен като цесия към Де Банк и предстои да се изплаща /главница плюс съответните лихви/ на годишна база от 1,4 млн. лева. Тази година инж. Хасан Азис подписа нов договор със старата фирма на стойност 30 млн. лева за пет години, или по 6 млн. на година. Една скоба - сумата беше определена субективно от Азис. Интересно, дали е спазил задължителната процедура от Закона за обществените поръчки да определи прогнозната пазарна стойност на услугата чрез пазарни проучвания и консултации. Като съберем плащанията по цесията и 6 милиона задължение към фирмата, виждаме, че Кърджали трябва да плаща за чистота по 7,4 милиона лева на година. В същото време средногодишно от местни такси смет Общината събира по 4,3 милиона. Това означава едно единствено нещо: че кметът е заложил 40% увеличение на местните данъци и такси, за да може да изпълни ангажимента си по този договор.

Какво ще направим ние?

На първо място, ще спрем съвършено безконтролното отчитане на несвършена работа. Ще пресечем порочната практика в Общината да се подписват на сляпо всички документи на фирмата по сметосъбиране. Същото ще се отнася и за селските кметове. Там боклукчийски камиони ходят веднъж на два месеца, но се отчита с документи, че минават всяка седмица.

Ще поставим GPS устройства на боклукчийските камиони, за да сме сигурни, че Общината плаща за реално извършени курсове. Ще завишим контрола по претегляне и замерване на количествата отпадъци, превозвани реално до депото.

Ще започнем активни преговори с почистващата фирма, за да се постигне оптимално съотношение между цена и качество.

И не на последно място - ще започнем разчистване на незаконните сметища. А на селата ще бъдат предоставени достатъчно на брой контейнери за боклук, които ще бъдат редовно изпразвани, за да не ходят хората от немай къде да си хвърлят боклука по дерета и в реки, от които после пият вода.

Никола Чанев,кандидат за кмет на община Кърджали, издигнат от ПП ГЕРБ


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Хороскоп за 09.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
09 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
09 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
09 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
09 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
09 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
09 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
09 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
09 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
09 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
09 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
09 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
09 апр 2020
Последни новини