От х:

Днес в x:

34 °C

Никола Чанев: Непоносимият натиск на трафика, в Кърджали се паркира безобразно

В Кърджали се паркира безобразно. Колите са накачулени по тротоари и зелени площи и това създава проблеми за жителите и предпоставки за пътно-транспортни произшествия. В града има регистрирани над 25 000 автомобила и не повече от 2000 места за паркиране извън платените частни паркинги, приходите от които не пълнят общинската хазна. И проблемът само ще се задълбочава оттук нататък. Защото трескавото строителство, което кипи в момента, неминуемо ще доведе тук освен нови градски жители, и нови автомобили.

Досегашната общинска администрация отказваше да си отвори очите за този сериозен недъг на града ни, включително докато разпродаваше всяка педя общинска земя за застрояване. И Кърджали ще продължава да се задъхва и да се огъва под непоносимия трафик докато не се предприемат целенасочени мерки за облекчаване на транспортния натиск и безразборното паркиране. Да, тези мерки няма да решат нещата от днес за утре, но ефектът от тях ще се почувства достатъчно бързо.

Какво смятаме да предприемем ние?

Кърджали остана единственият областен град без синя зона, въпреки че въвеждането й от години ни беше обещавано от екипа на Хасан Азис. Синя зона от 8 до 17 ч. ще означава, че кърджалийци ще могат спокойно да паркират пред домовете си в извънработно време, а хората, които идват в Кърджали по работа или заради търговия през деня, ще трябва да плащат престоя си на общината. Това ще направи всички ни по-дисциплинирани, когато решаваме за колко време да оставим автомобила си паркиран, докато си пием кафето с приятели, да речем.

Когато повдигна въпроса за градския транспорт, всички ми казват - остави, ние тук се движим с такси. Да, движим се с такси, защото автобусите ни са 40-годишни бракми, готови да се разпаднат всеки момент и защото досегашната транспортна схема е толкова „умно“ измислена, че оставя необхванати цели квартали като „Байкал“, „Студен кладенец“ и „Веселчане“. В същото време, има европейски програми, по които Кърджали може да се сдобие с модерен, удобен, цивилизован градски транспорт и това ще намали чувствително трафика.

Идеална възможност за отваряне на паркоместа ни предлага каналът на територията на пазара, който може да бъде покрит по модела на гр. Хасково. Тъкмо така ще извадим допълнителната полза, че ще премахнем една зловонна канавка в сърцето на града.

И накрая, но не на последно място, асфалтиране на всички предвидени за паркинги места в кварталите. В момента между блоковете върху тези ограничени, но все пак съществуващи терени, възникват или бунища, или диви бурени и храсталаци и хората се оплакват, че от там доста често изпълзяват змии.

На този фон общината извади почти два милиона, за да купи 49 паркоместа в жилищния комплекс Пентагона. Какво наложи да платите цената на по един апартамент за паркомясто и кои са богоизбраните, които имат право да паркират там?

Никола Чанев ,кандидат за кмет на Община Кърджали,издигнат от ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласоне е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини