От х:

Днес в x:

18 °C

Жители на "Орфей" дискутираха проблемите в квартала с Драгомир Андонов

  Жители на "Орфей" дискутираха проблемите в хасковския квартал с кандидатът за кмет Драгомир Андонов от Коалиция "Демократична България - Обединение". На срещата в местното читалище "Петко Рачов Славейков" гражданите изтъкнаха, че настояват да се направи клуб на пенсионера, посочвайки близка подходяща общинска сграда.

  Те  коментираха, че е належащо да се направи медицински пункт, защото се налага да изминават километри за здравни услуги.

  Жителите на най-големия хасковски квартал бяха категорични, че в района трябва да се осигури жива охрана, защото често страдат от набезите на ромите, прииждащи от близката махала. Освен това орфейци посочиха, че не рядко там има и вандалски прояви като най-засегнато е облагороденото наскоро междублоково пространство, където имаше кражби и зулуми още при строежа.

  Те настояха да се обърне внимание и на хигиената в града, защото според тях, тя не е на ниво.

  "Подобряването на чистотата в Хасково е един от основните акценти в стратегията на "Демократична България - Обединение" за управление на града", заяви Драгомир Андонов, представляващ коалицията с №66 в интегралната бюлетина на местните избори на 27 октомври. Кандидатът за кмет допълни, че той и екипът му залагат на машинно почистване, защото смятат, че метенето на ръка не дава добър резултат, а само се разхищават средства.

  "Закупуването на машини за чистотата на града е инвестиция, но тя ще оправдае средствата в течение на времето, защото сега виждам, че служителките от чистотата са много ангажирани и провеждат продължителни разговори по телефоните", коментира Андонов.

  Кандидатът за общински съветник Милена Налбантова, която живее в квартала, заяви, че ще настоява общинското видеонаблюдение в "Орфей" да се свърже с полицията с цел по-добра ефективност, защото новите детски площадки често стават обект на вандалски прояви, а и освен това често там пасат безпризорни коне и магарета. Тя беше категорична, че общинска служба "КОРЗ", която има правомощия за контрол над безстопанствените животни, трябва стриктно да следи за спазването на общинската наредба, забраняваща свободното движение на коне, крави, овце, кози на територии за обществено ползване – улици, площади, тротоари, зелени площи, междублокови пространства. Хасковлийката настоява да се изгради бетонна стена откъм квартал "Република" с цел да се ограничи вандалщината в детските площадки и спортните игрища. Тя припомни, че строежът на зида беше обещан от общинското ръководство.

  Хората от квартала припознаха Милена Налбантова като свой фаворит за общински съветник. Тя не само е деен човек и неведнъж е съдействала за разрешаване на проблеми в квартала, без да има облаги за себе си. Сред тях са промяна на проекта за облагородяване на района. Хората в "Орфей" си дадоха сметка, че именно тя ще е двигателят в местния парламент за решаване на проблемите в квартала, тъй като тя е местна, а досега в Общинския съвет в Хасково не е имало парламентарист от района.

  Относно исканията за пенсионерски клуб, медицински център и охрана, от "Демократична България - Обединение" обещаха да проучат ситуацията и да направят анализ.

  По време на срещата бяха коментирани варианти за привличане на инвестиции в Хасково, подобряване качеството на питейната вода, намаляване на такса смет и справяне с бездомните кучета. В края на срещата кандидатът за кмет на Хасково Драгомир Андонов осинови бездомно куче. Ландшафтният архитект има в базата си още няколко кучета, прибрани от улицата.

  На срещата присъства кандидатът за общински съветник Таня Иванова.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини