От х:

Днес в x:

17 °C

Жители на "Орфей" дискутираха проблемите в квартала с Драгомир Андонов

  Жители на "Орфей" дискутираха проблемите в хасковския квартал с кандидатът за кмет Драгомир Андонов от Коалиция "Демократична България - Обединение". На срещата в местното читалище "Петко Рачов Славейков" гражданите изтъкнаха, че настояват да се направи клуб на пенсионера, посочвайки близка подходяща общинска сграда.

  Те  коментираха, че е належащо да се направи медицински пункт, защото се налага да изминават километри за здравни услуги.

  Жителите на най-големия хасковски квартал бяха категорични, че в района трябва да се осигури жива охрана, защото често страдат от набезите на ромите, прииждащи от близката махала. Освен това орфейци посочиха, че не рядко там има и вандалски прояви като най-засегнато е облагороденото наскоро междублоково пространство, където имаше кражби и зулуми още при строежа.

  Те настояха да се обърне внимание и на хигиената в града, защото според тях, тя не е на ниво.

  "Подобряването на чистотата в Хасково е един от основните акценти в стратегията на "Демократична България - Обединение" за управление на града", заяви Драгомир Андонов, представляващ коалицията с №66 в интегралната бюлетина на местните избори на 27 октомври. Кандидатът за кмет допълни, че той и екипът му залагат на машинно почистване, защото смятат, че метенето на ръка не дава добър резултат, а само се разхищават средства.

  "Закупуването на машини за чистотата на града е инвестиция, но тя ще оправдае средствата в течение на времето, защото сега виждам, че служителките от чистотата са много ангажирани и провеждат продължителни разговори по телефоните", коментира Андонов.

  Кандидатът за общински съветник Милена Налбантова, която живее в квартала, заяви, че ще настоява общинското видеонаблюдение в "Орфей" да се свърже с полицията с цел по-добра ефективност, защото новите детски площадки често стават обект на вандалски прояви, а и освен това често там пасат безпризорни коне и магарета. Тя беше категорична, че общинска служба "КОРЗ", която има правомощия за контрол над безстопанствените животни, трябва стриктно да следи за спазването на общинската наредба, забраняваща свободното движение на коне, крави, овце, кози на територии за обществено ползване – улици, площади, тротоари, зелени площи, междублокови пространства. Хасковлийката настоява да се изгради бетонна стена откъм квартал "Република" с цел да се ограничи вандалщината в детските площадки и спортните игрища. Тя припомни, че строежът на зида беше обещан от общинското ръководство.

  Хората от квартала припознаха Милена Налбантова като свой фаворит за общински съветник. Тя не само е деен човек и неведнъж е съдействала за разрешаване на проблеми в квартала, без да има облаги за себе си. Сред тях са промяна на проекта за облагородяване на района. Хората в "Орфей" си дадоха сметка, че именно тя ще е двигателят в местния парламент за решаване на проблемите в квартала, тъй като тя е местна, а досега в Общинския съвет в Хасково не е имало парламентарист от района.

  Относно исканията за пенсионерски клуб, медицински център и охрана, от "Демократична България - Обединение" обещаха да проучат ситуацията и да направят анализ.

  По време на срещата бяха коментирани варианти за привличане на инвестиции в Хасково, подобряване качеството на питейната вода, намаляване на такса смет и справяне с бездомните кучета. В края на срещата кандидатът за кмет на Хасково Драгомир Андонов осинови бездомно куче. Ландшафтният архитект има в базата си още няколко кучета, прибрани от улицата.

  На срещата присъства кандидатът за общински съветник Таня Иванова.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

  Хороскоп за 19.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
  19 ное 2019
  Последни новини