От х:

Днес в x:

Жители на "Орфей" дискутираха проблемите в квартала с Драгомир Андонов

    Жители на "Орфей" дискутираха проблемите в хасковския квартал с кандидатът за кмет Драгомир Андонов от Коалиция "Демократична България - Обединение". На срещата в местното читалище "Петко Рачов Славейков" гражданите изтъкнаха, че настояват да се направи клуб на пенсионера, посочвайки близка подходяща общинска сграда.

    Те  коментираха, че е належащо да се направи медицински пункт, защото се налага да изминават километри за здравни услуги.

    Жителите на най-големия хасковски квартал бяха категорични, че в района трябва да се осигури жива охрана, защото често страдат от набезите на ромите, прииждащи от близката махала. Освен това орфейци посочиха, че не рядко там има и вандалски прояви като най-засегнато е облагороденото наскоро междублоково пространство, където имаше кражби и зулуми още при строежа.

    Те настояха да се обърне внимание и на хигиената в града, защото според тях, тя не е на ниво.

    "Подобряването на чистотата в Хасково е един от основните акценти в стратегията на "Демократична България - Обединение" за управление на града", заяви Драгомир Андонов, представляващ коалицията с №66 в интегралната бюлетина на местните избори на 27 октомври. Кандидатът за кмет допълни, че той и екипът му залагат на машинно почистване, защото смятат, че метенето на ръка не дава добър резултат, а само се разхищават средства.

    "Закупуването на машини за чистотата на града е инвестиция, но тя ще оправдае средствата в течение на времето, защото сега виждам, че служителките от чистотата са много ангажирани и провеждат продължителни разговори по телефоните", коментира Андонов.

    Кандидатът за общински съветник Милена Налбантова, която живее в квартала, заяви, че ще настоява общинското видеонаблюдение в "Орфей" да се свърже с полицията с цел по-добра ефективност, защото новите детски площадки често стават обект на вандалски прояви, а и освен това често там пасат безпризорни коне и магарета. Тя беше категорична, че общинска служба "КОРЗ", която има правомощия за контрол над безстопанствените животни, трябва стриктно да следи за спазването на общинската наредба, забраняваща свободното движение на коне, крави, овце, кози на територии за обществено ползване – улици, площади, тротоари, зелени площи, междублокови пространства. Хасковлийката настоява да се изгради бетонна стена откъм квартал "Република" с цел да се ограничи вандалщината в детските площадки и спортните игрища. Тя припомни, че строежът на зида беше обещан от общинското ръководство.

    Хората от квартала припознаха Милена Налбантова като свой фаворит за общински съветник. Тя не само е деен човек и неведнъж е съдействала за разрешаване на проблеми в квартала, без да има облаги за себе си. Сред тях са промяна на проекта за облагородяване на района. Хората в "Орфей" си дадоха сметка, че именно тя ще е двигателят в местния парламент за решаване на проблемите в квартала, тъй като тя е местна, а досега в Общинския съвет в Хасково не е имало парламентарист от района.

    Относно исканията за пенсионерски клуб, медицински център и охрана, от "Демократична България - Обединение" обещаха да проучат ситуацията и да направят анализ.

    По време на срещата бяха коментирани варианти за привличане на инвестиции в Хасково, подобряване качеството на питейната вода, намаляване на такса смет и справяне с бездомните кучета. В края на срещата кандидатът за кмет на Хасково Драгомир Андонов осинови бездомно куче. Ландшафтният архитект има в базата си още няколко кучета, прибрани от улицата.

    На срещата присъства кандидатът за общински съветник Таня Иванова.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини