От х:

Днес в x:

Изморени от неизпълнени обещания – гражданите на квартали в Смолян сами бетонират улиците си

Изображение 1 от 3

  Сабрутев обеща силно местно управление с грижа за всеки гражданин

  На 12.10 кандидата за кмет на Община Смолян от коалиция „БСП за България“ Стефан Сабрутев заедно с кандидатите за общински съветници от БСП се срещнаха с жители на кварталите Средок, Чилингирска махала, Миньорските блокове и кв. Каптажа.

  За много от жителите на крайните квартали на град Смолян подобни срещи са единствният шанс някой да обърне внимание на проблемите им. „От Общината идват само преди избори, обещават, а после ни забравят.“ – негодуваха хората. Проблемите са едни и същи – работа на парче при изпълнение на инфраструктурни проекти, лошо планиране и изпълнение на поддържащи дейности и чувството, че хората са оставени на произвола, без никаква подкрепа от кметската администрация. На срещата в квартал „Средок“ събраното множество се оплака от сериозен проблем с канализацията - отпадните води се изливат директно в реката,, Общината е изпълнила проект и има прокарана канализация, но самите къщи не са включени. Това е пореден случай на работа през пръсти, с който се сблъскват кандидатите. „Всички тези проблеми са не просто решими, те нямаше да съществуват ако не се работеше за отбиване на номер, а се работеше с цел да се реши проблем“ отговориха кандидатите. В „Чилингирска махала“ хората имат друг подход – вече им е омръзнало да слушат обещания и от дълго време сами се справят с проблемите - сами бетонират улиците и сами ги чистят при снеговалеж. Жителите на квартала са изключително огорчени от отношението към тях, обещаното бързо се забравя, а проблемите остават. В „Миньорски блокове“ все повече самотни възрастни хора имат нужда от помощ, инфраструктурата на места е в толкова окаяно състояние, че придвижването е предизвикателство за възрастните хора, а през зимните месеца е направо невъзможно. Блоковете се наводняват при снеготопене или при по-силен дъжд, поради непочистване на речното корито и силен наклон на подпората. „Почистиха коритото от кръстовището на Карлък надолу, а нас отново ни изоставиха, толкова ли не можеха да почистят още 300метра?“ роптаеха излезлите хора. Жителите на квартал „Каптажа“ се оплакаха, че от години липсват мерки за безопасно пресичане на пешеходците – главната отсечка е изключително права, тротоари липсват, а колите минават с висока скорост покрай преминаващите деца и майки с колички. Стефан Сабрутев заяви, че ако получи нужното доверие ще вземе неотложни мерки, за да осигури нормален и по-спокоен живот:

  „Ние знаем за вашите проблеми, многократно сме ги поставяли на заседания на ОбС и пред кмета, но липсва отговор. За това и съзададохме нашата управленска програма с цел да решим точно подобни проблеми и да не позволяваме създаването на допълнителни такива. Общината има нужда от добър и умел стопанин. Знаем, че се чувствате изоставени, и за това ако бъдем избрани да управляваме сме се ангажирали с годишни срещи във всеки квартал, за да не си мислите, че се интересуват от вас само по избори. Силно местно самоуправление, с грижа за всеки гражданин, от това се нуждаем. От администрация, чуваща жителите на населените места, работеща с мисъл и сърце. Уверен съм, че можем заедно да реализираме управление на общинските дела. Дълг на всички ни е да изпълняваме обществената си роля, отстоявайки правото на всеки на по-високи стандарти и качество на живот. Това е политиката на управление, която ще изпълняваме. “

  Купуването и продаването на гласоев е престъпление!

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Още новини

  Хороскоп за 05.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
  05 апр 2020
  Последни новини