От х:

Днес в x:

Никола Чанев: Едно не можа да ни отнеме Азис - потенциала на Кърджали

Преди няколко дни в с. Горна крепост се събрахме с трийсетина жители, да си изплачат проблемите и болежките. „А в нашия край на селото започнаха да правят канализацията“, подметна един от присъстващите. Реакцията? Бурен смях. „Чудо невиждано, асфалтират ни улицата“, пък обяви на друга предизборна среща съгражданин от кв. Възрожденци. Реакцията? Познахте - бурен смях. Толкова е объркана активността на общинската администрация двайсет дни преди изборите, че масово предизвиква откровени подигравки.

Година след година бившият кмет Азис и послушният му екип не се помръднаха да изпълнят дори 20% от предизборните му обещания от 2015 г., помпозно наречени „Програма за устойчиво развитие“. И разчитат, че двайсет дни трескава демонстрация на дейност ще изтрие обидата от досегашното бездействие. Днес Хасан Азис отново обещава тротоари и ремонтирани улици, отново обещава невиждано осветление, отново обещава ремонт на Младежкия и Културния дом. Трябва да признаем, че като започне с обещанията, мисълта му тече плавно и без засечки. Това не е изненада, репетирал е да върти същата плоча от шестнайсет години насам.

Инженер по образование и с четири мандата зад гърба си, Азис днес отново ни казва - да, за 16 години не успях да сметна правилно бюджета на нито един инфраструктурен проект, за 16 години доведох общо един завод и половина и докарах общината до практически фалит. Но сега съм изкарал няколко валяка по най-невралгичните места и съм сложил крушки на няколко улични лампи, така че трябва да повярвате, че вече съм нов човек.

Миналата неделя един от най-успешните кметове, които България е виждала - Димитър Николов, дойде с екипа си от Бургас, за да обсъдим какво ще направя аз, като седна на кметския стол. Обиколихме важните места в града. Потенциалът на общината е видим, и никакъв управленски провал не е в състояние да го затрие напълно. Кърджали е райско място и си остава такова, независимо от мърляво изпълнените ремонти и липсата на последващ контрол. Обсъдихме възможностите, започнахме да чертаем планове. Родиха се идеи и вдъхновяващи предизвикателства, които толкова запалиха кмета на Бургас по възможностите пред Кърджали, че той дори предложи на шега в предстоящия мандат да ми стане заместник.

Помислете само колко туристи може да привлича Водното огледало, ако направим алеи и кафенета покрай бреговете му. Вместо това около него виждаме блата, развъдници за комари и пущинаци. Къде ни е Розариумът, едно от емблематичните и любими места на кърджалийци? Възстановяването на Младежкия дом е тема, която запълва с думи крехката програма на Азис вече втори мандат. А изобщо не е предизвикателство пред бюджета на Общината. Къде са детските площадки и паркоместата по кварталите? Пропищяхме върховете на държавата, че имаме нужда от пари за ремонт на Въжения мост. Отпуснаха ни един милион, който Хасан Азис върна обратно в държавната хазна без да е заковал един пирон, защото всъщност искал тройно повече. Списъкът е безкраен. И това е списък на управленска немощ, голям апетит и кофа без дъно.

И ако на 27 октомври не излезем масово пред урните, ако не проявим всички ние активност, ако не гласуваме разумно, след четири години отново ще гледаме десет дни преди изборите как същите няколко валяка унило тъпчат същите дупки и същите неасфалтирани улици. А потенциалът на родния ни Кърджали ще остава все така престъпно загърбван.

Затова ви казвам - времето за прошка мина. Време е за промяна!

Никола Чанев,кандидат за кмет на Кърджали от ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини