От х:

Днес в x:

Вместо печка с дърва - климатик или отопление на пелети, община Смолян стартира приема на заявления

От 01.10.2019 г. стартира приема на заявления за участие в проект № BG16M1OP002-5.003-0004 „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Смолян“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, по процедура BG16M1OP002-5.003 „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух“, приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух“.
Чрез проекта ще се реализират мерки, насочени към намаляване нивата на фини прахови частици от битовото отопление чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво (дърва и въглища) с друг вид отоплителни устройства.
Заявлението за участие, ведно с всички изискуеми документи, се попълват и подават лично от собственика на жилището. Документите могат да бъдат подадени в деловодството на община Смолян или чрез електронно сканирани документи в PDF формат на e-mail: merki.smolyan@gmail.com.
Краен срок за подаване на заявления за участие е 31.12.2019 г. При необходимост този срок може да бъде удължен, посочват от общината.
Припомняме, че за реализирането на проекта беше подписан договор с МОСВ. Предвидените средства са 9 604 317,86 лв. Планирано е да се извърши подмяна на отоплителните уреди на около 3000 домакинства в областния град. Те ще получат безплатно климатик или котел на пелети, с които да заменят дървата и въглищата. Трябва да декларират обаче, че ще използват алтернативното отопление най-малко две години, в които подлежат на проверки.
СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини