От х:

Днес в x:

Очакванията за компроматна война в местните медии за вота са два пъти по-големи от противоположното мнение, сочи анкета

Очакванията за компроматна война в местните медии за предстоящите общински избори са два пъти по-големи, отколкото противоположното мнение, сочи анкета на сайта Кърджали бг вести. 48,4% от кърджалийци включили се в допитването смятат категорично, че ще има компроматна война в предизборната кампания. На противоположното мнение са едва 19,4 на сто от респондентите. 32,3% са на споделят, че нямат виждане по въпроса.

Черният пиар, част от който са компроматите е съпътствал почти всички избори в Община Кърджали. Най-често са очерняни представители на ДПС и то от свои съпартийци. Компроматите обикновено се използват в етапа на вътешнопартийните номинации. Когато те приключат и кандидатите са ясни добре смазаната изборна машина на ДПС действа без засечки.

Жителите на област Кърджали като цяло са разочаровани от политиката и местното самоуправление. Има отдръпване от мониторинга в политиката като цяло. Това е заключението на управителя на Института за управление на програми и проекти – София Петя Донова, изразено пред сайта Кърджали бг вести. Тя споделя, че е направена тъжната констатация, че добрата новина не е новина за мнозинството жители на областта. Това подхранва негативното говорене в социалните мрежи, а от там в обществото.

Залагането на пропаганда в медиите става все по-малко ефективно. Анкета на сайта Кърджали бг вести сочи, че 60, 0% от респондентите не смятат медиите в столицата на Източните Родопи за свободни. Едва 7,5 на сто ги намират за отчасти свободни. 32,5 на сто не могат да преценят.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини