От х:

Днес в x:

Откриха официално международния турнир по тенис на маса в памет на Дургут Адемов -Джофи

Изображение 1 от 2

    Четиринадесетото издание на международния турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 15 години, който се провежда на всеки двегодини в памет на изтъкнатия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи бе официално открито в Ардино. То бе открито с изпълнение на детска танцова група „Искрица“ към градското читалище.

    Състезанието е под патронажа на кмета Ресми Мурад, който приветства младите тенисисти и техните треньори. „В спортния календар на общината особено място заема Международния турнир по тенис на маса в памет на Дургут Адемов - Джофи, който се провежда вече за четиринадесети път. Тази значима спортна проява от самото й начало се провежда с безрезервната подкрепа на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ), за което искам днес, тук пред вас, да изразя нашата най-сърдечна благодарност“ заяви в своето приветствие кметът на общината Ресми Мурад. Той отбеляза, че това е събитие, което зарежда обичта към спорта, мери пулса на спортното майсторство, дарява сила, дух и стимул на поколения талантливи млади тенисисти, както от страната, така и от съседните ни балкански държави. Пожела успех на всички състезатели.

    В надпреварата ще участват над 60 изявени тенисистки и тенисисти на елитни български клубове от „Родопи“(Момчилград), „Комфорт“ (Варна), „Искър“ (Роман), „Юнак“(Ардино), както и утвърдени тенис-школи от „Зирве спор“ от турския град Люлебургаз ( и „Кавала“ от Гърция.

    На церемонията по тържественото откриване на  спортното събитие присъстваха председателят на БФТМ Стефан Китов, главният секретар на БФТМ Стефан Цонев, Мехмед Али Ердем, търговски Аташе в генералното консулство на Република Турция в Пловдив, областният лидер на ДПС Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, почетният гражданин на Ардино Решат Айдън, основоположник на тениса в Ардино, треньор, откривател на плеяда от тенис-звезди.

    Сред гостите бяха приятели и съотборници на изтъкнатия ардински тенисист Дургут Адемов, като м.с. Джеват Гюрсел (Хасанов), Арслан Коч, Севдие Мусова, Наджи Коч, Мустафа Ялчън, Осман Юмер.

    Спортното събитие бе уважено и от Хасан Ходжаоглу, почетен гражданин на Момчилград, Ерол Четин, представител от Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер“ от Бурса. Тук бяха още съпругата и синът на Дургут Адемов.

    Главен съдия на турнира е м.с.Димитър Караиванов от Момчилград, републиканска категория. Надпреварата завършва в неделя.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини