От х:

Днес в x:

Убиецът на 7-годишната Кристин най-вероятно няма да получи доживотна присъда. Преглед на печата

Схемата "Северин".

"Монитор":

Убиецът на 7-годишната Кристин най-вероятно няма да поучи доживотна присъда

Обвиняемият за смъртта на малката Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря Мартин Трифонов най-вероятно ще отърве доживотния затвор по схемата "Северин". Това коментираха пред "Монитор" юристи, след като стана ясно, че 21-годишният мъж е признал вината си пред служебния защитник. Преди половин година Северин Красимиров се призна за виновен за жестокото убийство на тв водещата от Русе Виктория Маринова и така получи 30 години затвор за тежкото престъпление.

"Предполагам, че ситуацията ще бъде абсолютно същата, както в случая с делото за убийството на моята снаха Виктория. Адвокатът ще посъветва подзащитния си да прибегне към споразумение със съда, делото ще се гледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие по чл. 371, т.2 от НПК", коментира пред "Монитор" свекърът на Маринова Румен Максимов.

Цензура.

"Сега":

Законът за личните данни води до цензура

Промените в Закона за защита на личните данни, свързани с изискванията към журналистическите текстове, водят до цензура и трябва да бъдат отменени. Така звучат становищата до Конституционния съд на юристи, журналисти и президента Румен Радев.Спорните промени в закона, направени заради еврорегламента за личните данни (GDPR), бяха приети в началото на годината. Те стигнаха до КС по жалба на 55 депутати от БСП, след като парламентът преодоля наложеното от държавния глава вето.

Конституционното дело е заради един от най-сериозните проблеми в закона - регламентацията на обработването на лични данни с журналистически цели. Законът казва, че администраторът на лични данни, т.е. медията, трябва да взема предвид за всеки отделен случай 10 фактора - естеството на личните данни, влиянието, което разкриването им ще окаже върху "собственика" им, и доброто му име, обстоятелствата, при които личните данни са станали известни на журналиста, и т.н.

Ударници.

"Дума":

София ударно продава имоти на безценица

Столичната община разпродаде рекорден брой общински жилища почти на безценица. През миналата година над 320 апартамента са купени от наемателите им на преференциални цени, поне два пъти под пазарните. През 2018 г. общината е направила най-много сделки в районите "Надежда", където са закупени 54 жилища, "Люлин" - 46, "Искър" - 44, и "Подуяне" - 41. За предходните три години кметството се е отървало от други 400 жилища. През 2019 г. пък е планирано наемателите да могат да закупят още толкова.

ДУМА припомня, че според общинската наредба продажната цена не може да е под данъчната оценка. В същото време общинският фонд драматично намалява и от 120 000 апартамента в началото на 90-те години се е стопил до 9000 сега.

В район "Подуяне" например едностайните апартаменти до 50 кв. м са продадени по 26-29 000 лева. В същото време минималната цена на свободния пазар за района на подобни жилища в момента е 40 000 евро, или близо 80 000 лева.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тт
    ТТ
    1 0
    11:55, 19 авг 2019
    И кога най-после ще променят закона да няма такива врътки? Всякакви други закони изменят, за да спъват дребния бизнес,ама за справедливост не им идва на ум.Добавките на инвалидите ще променят,лозарите ще спъват,малките винопроизводители ще закрият,обаче разбойниците ще тържествуват.Затова ще продължават тези изверги да блудстват с деца.Нека е дъщерята на някой от управляващите и създаващи законите, да видим какво ще се случи тогава.

Още новини

Последни новини