От х:

Днес в x:

34 °C

Фолклорен концерт и еньовденска украса в първия ден на "Хасково срещу дрогата"

  Фолклорен концерт изнесоха деца и младежи на днешния празник Еньовден на площад "Свобода" в Хасково. Той е част от програмата на кампанията "Хасково срещу дрогата 2019" по повод Международния ден за борба с употребата и разпространението на наркотици - 26 юни.

  Мотото на концерта бе "Силата на фолклора". В него участваха детски и младежки фолклорни формации: ансамбъл "Хасково", ансамбъл "Златна Тракия", Гайдарския състав към община Хасково, ансамбъл "Южняци", детски танцов ансамбъл "Южняче", школа за народно пеене към читалище "Зора", Народен оркестър-Хасково, деца от детска градина "Слънце, детска фолклорна група "Хорце", възпитаници на Боян Митев, Музикалната школа към военен клуб-Хасково.

  Непосредствено до откритата сцена беше разположена шатра, в която децата от школата по етнография към Младежкия център твориха еньовденски венчета и украса.

  Присъстващите на празника имаха възможност да минат под еньовденски венец за здраве.

  Инициативата за провеждане на кампанията е на община Хасково, Превантивно-информационен център по наркотични вещества към Младежкия център, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

  Сред зрителите днес беше кметът Добри Беливанов.

  Днешният фолклорен празник завърши с кръшно българско хоро под съпровода на Народния оркестър.

  В програмата на кампанията "Хасково срещу дрогата 2019" са включени и други инициативи, които продължават до 29 юни. Цялата програма може да видите тук.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ту
   Тур до коленко
   2 -3
   22:29, 24 юни 2019
   Хасково е пълно с дилъри на дрога!!!Лошото е че и непълнолетни посягат към дрогата,и дори продават!!!Полицията да хване някой дето зарежда дилърите,не жертвитчки-бушончета с по-една цигара или едно грамче!!!
  • 2
   Ха
   Хасковлия
   6 -1
   07:19, 25 юни 2019
   Поздравления за културата на общината. Страхотен концерт, фолклор, деца, свят празник срещу социален бич. Децата са нашето бъдеще. С такива деца Хасково има бъдеще.
  Последни новини