От х:

Днес в x:

10 °C

Още сенатори искат класифицирана информация за НЛО от Пентагона

Още трима американски сенатори получиха класифициран брифинг от Пентагона през тази седмица за поредица от документирани срещи на военноморските сили с неидентифицирани летящи обекти, съобщават представители на Конгреса и военни, като тримата сенатори са само част от нарастващия брой искания за подобен брифинг от членове на ключови надзорни комисии.

Един от сенаторите получили класифицираната информация е Марк Уорнър (демократ от Вирджиния.), който е заместник-председател на комисията по разузнаване на Сената, чийто офис потвърди пред изданието POLITICO за брифинга.

„Ако военноморски пилоти се натъкнат на необяснима намеса във въздуха, това е опасност за националната сигурност, затова сенатор Уорнър смята, че трябва да изясним нещата до дъното“, заявява говорителят му Рейчъл Коен.

Интересът към „неидентифицираните въздушни явления“ се е увеличил след разкритията в края на 2017 г., че Пентагонът е създал програма за проучване на въпроса по искане на тогавашния сенатор Хари Рийд (демократ от Невада).

Длъжностни лица интервюират множество настоящи и бивши моряци и авиатори, които твърдят, че са се сблъсквали с високотехнологични летящи обекти, които изглежда се противопоставят на законите на аеродинамиката, когато проникнат в защитено военно въздушно пространство.

Някои от тези случаи са заснети на видео и са публично оповестени.

Военноморските сили изиграха важна роля с предоставянето на свидетелствата на пилоти на F / A-18 и друг персонал от бойните групи на самолетоносачите USS Nimitz в Калифорния през 2004 г. и USS Theodore Roosevelt в Атлантическия океан през 2015 и 2016 година.

Нарастващият интерес на Конгреса е породен от неотдавнашното решение на службата да актуализира процедурите за докладване на такива необясними наблюдения.

„Представители на военноморските сили наистина се срещнаха със заинтересовани членове на Конгреса, за да предоставят класифициран доклад за усилията за разбиране и идентифициране на тези заплахи за безопасността и сигурността на нашите авиатори“, заявява говорител на ВМС, лейтенант Даниел Дей.

Той казва, че „последващи дискусии с други заинтересовани служители“ са насрочени също за тези дни. „Служителите на Военноморските сили ще продължат да информират по темата заинтересованите членове и служители от Конгреса. Като се има предвид класифицираният характер на тези дискусии, няма да коментираме конкретната информация, предоставена при тези брифинги“, съобщава Дей.

Брифингите се провеждат няколко дни след като президентът Доналд Тръмп заяви пред ABC News, че и той е бил информиран за докладите. – „Имах една много кратка среща по въпроса“ – казва той. – „Хората казват, че виждат НЛО. Вярвам ли? Не особено.“

Но няколко настоящи и бивши служители с преки познания описват брифинга на Капитолийския хълм като много сериозен за членовете на Конгреса и техните служители, представляващи групите за разузнаване, въоръжени служби и отбранителни бюджети.
Служител от разузнаването добавя: „Идват все повече искания за брифинги.“

Сесиите са организирани от Военноморските сили, но са включени и служители на секретаря на отбраната за разузнаване, съобщават източниците. Участниците не са упълномощени да говорят публично за брифингите.

Защитниците за по-голямо внимание на мистерията с НЛО казват, че се надяват Конгресът да предприеме по-официални стъпки, като например да изисква от министерството на отбраната да събере и извърши подробен анализ на данните, събрани от спътници и други средства за неидентифицирани летящи обекти, които влизат във военното въздушно пространство или оперират под повърхността на морето

Източник: megavselena.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Добре е да приключите със започнати по-рано ангажименти. Не допускайте да ви се натрупва много работа за кратък период от време. Разчитайте единствено на себе си за важни дела, за да не останете разочаровани. Успех за онези, които се занимават с търговия. Радост ще ви доставят децата и семейството.
14.10.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят посветете на себе си. Наложително е да си починете повече - физически и емоционално. Големите цели, които сте си поставили изискват добра физическа кондиция. Любовта е до вас, но вие сякаш не я забелязвате.
14.10.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14.10.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Повече време ще посветите днес на семейството и нуждите му. Заетостта ви пречи да общувате пълноценно, но имате нужда едни от други. Делово предложение ще ви направи по-активни в търсене на подходяща информация, има какво да ви заинтригува. Перспективите са добри и поддържат духа ви.
14.10.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Наложително е да си почивате днес. Физическата ви и психическа умора са отнели голяма част от енергията ви и за да се чувствате във форма ви е нужно възстановяване. Не са малко нещата, които биха ви разведрили, сами направете своя избор. Вечерта се подгответе за среща, нова дреха би ви се отразила добре на настроението.
14.10.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Може би сте прекалено критични към околните. Самоуверени сте и отлично знаете какво правите. Всичко ще се развие така, както го планирате. Имате нужда от нещо различно и вечерта ви се отдава възможност да го намерите. Не правете грешката да смесвате работата с удоволствието. Имате достатъчно време и за двете.
14.10.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е изпъстрен с емоции и интересни срещи. Радостни новини ще ви накарат да потърсите компанията на приятни хора и да споделите вълненията си. Целите ви са обозрими и това ви дава Приятел ще ви направи предложение. Започвате нов етап от живота си, по-добър и с перспективи.
14.10.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Каквито и задачи да ви очакват днес, няма да бъдете извинени, ако отсъства вниманието ви към партньора и близките ви. Много от решенията ви подлежат на обсъждане, или поне тези, които касаят тях, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. По-често си давайте сметка за очакванията, които имат към вас.
14.10.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За съжаление натовареността ви се отразява неблагоприятно на настроението ви. Въздържайте се да давате оценка за щяло и нещяло. Запазете спокойствие и се отдайте на преките си занимания. Отнесете се с повече разбиране към брачния си партньор. Нуждае се от вас и ще вземете решение от интерес и на двама ви.
14.10.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
14.10.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Старайте се да давате израз на позитивното си отношение към всичко около вас. Не позволявайте на никой да ви обсебва с проблемите си и да диктува поведението ви. На лице са възможности за подобряване на финансовото ви положение. Приятелска сбирка ще ви помогне да се разтоварите и повеселите, не я пропускайте.
14.10.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Отдъхнете си на спокойствие днес. Забравете за проблемите на изминалата седмица. Нужно ви е цялото внимание на любимите ви хора. Възможно е ваши приятели да ви изненадат с неустоимо предложение. Не се колебайте, няма да съжалявате.
14.10.2019
Последни новини