От х:

Днес в x:

Обявено е частично бедствено положение в Асеновградско

Основанието за обявяване са последиците от поройните дъждове от изминалите дни. Частичното бедствено положение се отнася до Асеновград, ул. „Конушка” и ул. „Рожен”, Долни Воден и Горни Воден, село Тополово (улиците „Заводска”, „Изток”, „Изгрев”, „Източни Родопи”, „Кокиче”, „Бор”, „Иван Вазов”, „Раковски”, „Кирил и Методий”, „Тракия”, „Света Неделя”, „Акация” и „Освобождение”), територията около коритото на река Тополовска, село Лясково и Националния паметник на културата Асенова крепост.

Необходимостта от обявяване на бедствено положение е заради подкопаната асфалтова настилка и тротоари, натрупване на наноси и инертни материали, движение на големи късове асфалтово покритие, плочки и бордюри, отнасяне на ивици от пътна настилка, оголване на подземни комуникации, наличие на големи дупки, натрупване на чакъл, каменни отломки и дървесина, наводнени къщи, активизирали се свлачища и рушащи се подпорни стени на коритото на река Тополовска, движение на маси на свлачището до крепостта.

Временните мерки за овладяване на бедствието са свързани с разчистване на улиците от наноси и инертни материали, пренареждане на изграденото пренасочване на повърхностните води извън границите на свлачището, поставяне на обозначителни табели и знаци, забраняващи движението по улиците и на тежкотоварни автомобили и автобуси по път ІV – ти клас – PDV 3016 /ІІ – 86 – Асеновград – Бачково/ - Лясково, Яврово и Добралък, както и сигнализиране на пропадналия участък от пътя, със съответните знаци.

Бедственото положение е въведено от 17:00 ч. На 4 юни и ще е в сила 7 дни.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини