От х:

Днес в x:

Рок юни в Хасково с благотворителна музикална кауза

    Рокът ще властва в Хасково за трета поредна година.

    В „ Хасково рок 2019“ ще си подадат отново ръка жиците и класиката.

    Тазгодишното издание на Рок фестивала е на 28 и 29-ти юни. Мястото е Спортен Комплекс “СПАРТАК”, началният час на концертите – 20, а входът остава без билети.

    В първия ден са концертите на D2 и хасковската банда, добила вече голяма популярност и в страната, HANGAR 42.

    Във втория ден на рок фестивала на сцената излизат Николо Коцев и група Кикимора със Симфоничен Оркестър на Държавна Опера в Стара Загора с част от вечните хитове на “Дийп Пърпъл” и “Рейнбоу”.

    И през тази година рокът е с кауза. След големият успех през второто издание на фестивала на разпродажбата на тематично щамповани тениски, които бяха разпродадени с благотворителна цел, през тази година организаторите ще поддържат същата линия.

    Със събраните средства ще се закупят и този път музикални инструменти за талантливи деца от Хасково, които не могат да си позволят да имат свои собствени, за  да продължат да следват мечтите си. През миналата година благотворителната рок кауза събра 2060 лв., с които бяха закупени китари, синтезатор, микрофон и аксесоари към тях за четирима млади и талантливи музиканти от  хасковската школа „Манол Иванов“ при читалище „Заря“. Те получиха инструментите  изненадващо  по време на емоционална церемония в зала“Хасково“, която  организираха рокаджиите от HANGAR 42.

    Последва и представяне на младежите на голяма сцена. Това се случи  по време на концерта на групата и Камерния оркестър на Хасково, който се проведе в рамките на Празниците на града през септември, миналата година, и  на който пълната зала „Заря“ ги аплодира на крака.

    Красимира Славова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Не
      Недоволен
      8 -15
      13:12, 4 юни 2019
      Д 2 ква рок група са??? Виж коментара
    • 2
      Ко
      Кой
      1 0
      22:27, 5 юни 2019
      Как ше се определи на кои деца да се дарят музикални инструменти?
    Последни новини