От х:

Днес в x:

Пак атакуват Буш за 11 септември

Бившият американски президент Джордж Буш отново бе подложен на остра критика, свързана с това, че той е игнорирал предупрежденията на разузнаването малко преди извършване на атентатите от 11 септември 2001 година, съобщава РБК.

През следващата седмица в САЩ на пазара ще излезе книгата на бившия участник в "комисията 9/11" – комисията, разследвала терористичните актове от 11 септември 2001 година, Ричард Бенвенисте.

В нея са публикувани подробности за изказването на Буш пред членовете на комисията през 2004 година. В книгата си Бенвенисте пише, че експертите на ЦРУ около месец преди терористичните нападения в Ню Йорк са предупредили тогавашния президент за решимостта на Осама бен Ладен да нанесе удар срещу страната. "Президентът обаче не предприе абсолютно никакви мерки", отбелязва авторът.

Много представители на американската общественост се отнесоха с недоверие към официалната трактовка на събитията от 11 септември. Сред обществото станаха популярни алтернативни версии за атентатите. В най-радикалните от тях се твърди, че към атаките срещу кулите-близнаци на Световния търговски център може да са причастни определени сили в американското правителство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини