От х:

Днес в x:

Цвета Караянчева с официална делегация на аудиенция при папа Франциск на 24 май

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, ще бъде приета на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск на 24 май 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Италия и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и народните представители от Групата за приятелство Младен Шишков, Павел Шопов, Симеон Симеонов и Албена Найденова. В нея са включени представители на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна църква и на Католическата църква.

Днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от нея парламентарна делегация ще разговарят с председателя на Сената на Италианската република Мария Казелати.

Българската официална делегация, водена от председателя на парламента Цвета Караянчева, ще има аудиенция при Негово Светейшество папа Франциск на 24 май 2019 г. Преди това председателят на Народното събрание ще проведе разговор на четири очи със Светия отец. По-късно Цвета Караянчева ще се срещне с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.

На 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост, членовете на делегацията ще присъстват на молебен и поклонение пред мощите на Свети Кирил в базиликата „Сан Клементе“. Непосредствено след това ще бъдат поднесени цветя пред българската плоча в базиликата „Санта Мария Маджоре“, където славянските книги са получили официално признание от Ватикана.

По време на визитата си в Рим българската делегация ще поднесе цветя пред паметника на Иван Вазов. Народните представители ще присъстват на приема в българското посолство в Рим по повод 24 май. На него председателят на българския парламент Цвета Караянчева ще връчи почетни плакети на Народното събрание по повод 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Италия на личности, допринесли за развитието на двустранните отношения.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    2 0
    16:00, 23 май 2019
    Че Цвета знае ли къде е Рим къде е Ватикана Знае ли че има папа Те тия от Кърджали са много ограничени Ама сега и се е паднало нека се разхожда за наша сметка
  • 2
    Ми
    минас ованес- керкенес
    1 0
    21:11, 23 май 2019
    Тя и кака Цецка Цачева като парламентарен шеф преди години ходеше там на ХАДЖИЛЪКА да взема причастие

Още новини

Последни новини