От х:

Днес в x:

Йончева внесе сигнал в прокуратурата и за Борисов и братовчед му. Преглед на печата

Нарушения.

"24 часа":

Агенцията по вписванията до Мая Манолова: Подават се заявления без платена такса и документи

В Агенцията по вписвания се подават заявления без внесена държавна такса и годишни финансови отчети без нито един документ. Това затруднява регистърното производство и води до постановяване на откази за вписване или указания.

Това пише в отворено писмо на Агенцията по вписвания до омбудсмана Мая Манолова, която днес се срещна с адвокати, които предлагат промени в дейността на институцията. Според тях служителите в Търговския регистър, който е част от агенцията, използвали практики на ръба на закона и имали усещането, че се работи основно за събиране на такси.

"Броят на отменените от съда откази пряко рефлектира върху годишната оценка на длъжностните лица по регистрация", отговарят от Агенцията по вписвания. Оттам посочват и данни за намаляване на отказите от вписване. За периода февруари-май т.г например те са 11 873, а за същия период през 2018 г. са били 13 758. Това е средно 10% от всички разгледани заявления. 5% от тях се обжалвали в съда, който отменя половината.

Сигнали.

"Сега":

Йончева внесе сигнал в прокуратурата и за Борисов и братовчед му

Кандидатът за евродепутат от БСП Елена Йончева внесе сигнали до прокуратурата във връзка с прехвърлянето на бизнеса на Борисов на братовчед му, с когото сутринта премиерът обяви, че не поддържа връзка, съобщи пресцентърът на БСП. Това става факт няколко дни, след като Йончева поиска прокуратурата да провери и т.нар. къща в Барселона. По този повод Борисов каза сутринта, че БСП използват похвати от учебник на КГБ. "Там пише, че най добрия начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и да ги съчетаете в определена комбинация", поясни премиерът.

В сигнала се казва, че от справки по партидите на редица дружества, в които Борисов е имал участие като собственик и/или управител става ясно, че преди да стане кмет на Столична община и по-късно премиер, той е прехвърлил бизнеса си именно на братовчед си Радослав Венциславов Иванов. Това са фирмите ИПОН 1, Борко 2000 и БИУМ 99, която от своя страна е собственик на ИПОН-Агенция за сигурност и отбрана. Според справки на търговския регистър, след като Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов сключва множество сделки за недвижими имоти в София и особено за имоти в с. Иваняне.

Вторият сигнал е за извършени заменки в полза на братовчеда на Борисов Радослав Иванов. Става въпрос за терен на най-комуникативнато място в "Люлин".

Бедствие.

"Дума":

Градушка удари Северозападна България

Силна градушка удари Северозападна България.

Пострадали са населени места в Монтана, Ловеч, Плевен, Враца, Тетевен. Граждани побликуваха снимки и видеа в социалните мрежи.

Към момента няма информация относно нанесените щети.

В последните дни градушки унищожиха реколтата в Нова Загора и Карловско. Преди това силно пострадаха няколко села в Плевенско.

Посещение.

"24 часа":

Захариева и Хайко Маас ядоха баница в Халите и се возиха на метрото

Външните министри на България и Германия Екатерина Захариева и Хайко Маас направиха обиколка на историческия център на София, явоха баница в Халите и след това се качиха на метрото.

След официалните разговори в Министерския съвет Захариева разходи германския си колега из забележителностите в центъра на София. Двамата минаха из така наречения квадрат на толерантността, разглеждайки ротондата "Свети Георги", джамията и синагогата. Двамата се отбиха и в Халите, където се подкрепиха с баница и айрян, след което от спирка "Сердика" се качиха на метрото. С подземния транспорт двамата отидоха до следващото събитие от официалната им програма - пръва копка на новата сграда на германското посолство в София.

Обещание.

"Монитор":

Борисов: Догодина възстановяваме програмата за саниране

Догодина ще се възстанови програмата за саниране, като в момента се търси модел. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Пазарджик.

В понеделник министър-председателят бе на поредната обиколка из страната, за да инспектира дадени обекти или да пререже лентата на нова инвестиция. Рано сутринта Борисов започна деня с интервю пред бТВ, където заяви, че очаква нов "Костинброд" непосредствено преди евровота.

След това мина през Пазарджик, където откри ново хале на завод" Костал". Там той заяви: "Дълги години се говореше за ниска квалификация, а сега не само заводите не си отиват, а все нови и нови откриваме. Така че благодаря на работниците, защото с техния труд много неща се направиха за Пазарджик". По думите му в момента машиностроенето прави от 25 до 30% от БВП. Той обходи завода и се запозна с работата на специалистите в него. ."Работниците започват с 1100 лева заплата и ваучери за храна, но да ги вдигате още", коментира той.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    На
    наблюдател
    11 -6
    07:43, 21 май 2019
    тази грозна и сбручена скумрия няма кой да я оправи за да се успокои. противно същество.корумпирано и отблъснато от обществото и прието само от БКП-БСП.
  • 2
    Сл
    случаен
    5 -2
    10:26, 21 май 2019
    тая е вече еуро депутатка заради тъпаци които ще гласуват за нея .и после като бареков ,
  • 3
    Йо
    Йончева-лъжкинята
    3 -2
    11:59, 21 май 2019
    Тази не разбра,че колкото повече фалшиви сигнали пуска,толкова повече хората я намразват. Русофилката Йончева се бори за евродепутат. Какво лицемерие...
Последни новини