От х:

Днес в x:

25 °C

МО поема възстановяването на военновъздушното училище

Възстановяването на висшето военновъздушно училище ще бъде поето от Министерството на отбраната. Това заяви в кулоарите на парламента министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Той поясни, че са били отделени 28 млн. лв. за военните училища.
Над 4 млн. са отделените пари за Долна Митрополия. По думите му това е достатъчно за възстановяване на част от сградния фонд. Каракачанов подчерта, че е справедливо да бъде възстановено военновъздушното училище.

Той направи аналогия с Ньойския договор, че след 17 години, след като била наложена забрана на България да има ВВС, тя си възстановява военното училище. 

"Ние без да сме победена страна през 2002 г. сами го закриваме", уточни Каракачанов.
Той обясни, че училището ще даде възможност не само да обучаваме военните си пилоти, а и цивилни за гражданската авиация.

Каракачанов отбеляза и че чужди граждани ще могат да учат там, което от своя страна ще носи и приходи.

Той уточни също така и че не е имало специален натиск, за да не бъде открито толкова години военновъздушното училище. 

"По стар български обичай, първо правим нещо, а после мислим", коментира Каракачанов.

Според него не е имало политическа воля и желание това да не се случи. 

Министърът подчерта, че колкото повече техника има, толкова повече възможност да летят ще имат самите пилоти. 

о думите му да станеш пилот е сложна работа, а много от хората, които кандидатстват не изкарват добри оценки и не са добре подготвени. 

За рекетната атака по българската база в Афганистан Каракачанов заяви, че там има риск, но в конкретния случай се разминаваме без поражения и пострадали.

"Афганистан е театър на военни действия", отбеляза той и допълни, че към момента всичко е под контрол.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Те
  Терлецки
  1 0
  20:03, 18 апр 2019
  Каракачана казва че да станеш пилот хич не е лесна работа На кого да вярвам щото Бать Бойко казва че пилота е шофьор на самолет а по трудно билода си пожарникар -- трябвало да се катериш по стълби да не те естрах от високо и да знаеш чужди езици

Хороскоп за 21.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
21 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
21 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
21 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
21 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
21 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
21 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
21 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
21 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
21 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
21 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
21 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
21 окт 2019
Последни новини