От х:

Днес в x:

Жена пилот е първенец на випуска на Висшето военновъздушно училище

Първо офицерско звание ще бъде присвоено на курсантите от 72-ри випуск „Васил Левски“ на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Общо 31 випускници от специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ завършват в шест специализации с общ среден успех "много добър" 5,23. За първи път в най-новата история на ВВВУ първенец на випуска е жена - лейтенант инж. Йоанна Данева от специализация „Летец-пилот“. 

Половината от випускниците ще започнат трудовия си път в 12-а Авиационна база Долна Митрополия, а останалите – в авиационните бази на Военновъздушните сили в Безмер, Граф Игнатиево, Крумово, авиобаза „Чайка“, военно формирование 44510 и ВВВУ „Георги Бенковски“.

На тържествения акт ще присъстват заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков. Ритуалът ще се състои на 28 юли на площад „Възраждане“ в Плевен. По време на церемонията ще бъде присвоено и първо сержантско звание на кадетите-випускници и ще бъдат връчени дипломите на абсолвентите на ВВВУ.

Студентите от степен „Магистър“ задочно обучение се обучаваха в пет специалности и постигнаха общ среден успех "много добър" 5,27. Трима завършват магистратурата си с пълно отличие: Радостин Павлов - специалност „Авиационно въоръжение“, Емилия Георгиева и Александър Гюров - специалност „Авиационен мениджмънт“. Студентите редовна и задочна форма на обучение по четири специалности за степен "Бакалавър" завършиха с общ успех "много добър" 4,95, информираха от ВВВУ преди дни.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини