От х:

Днес в x:

Пранги за коли с глоби на турската граница.Преглед на печата

24 часа

На 10 май подписваме за F-16

До 10 май ще е готово предварителното споразумение за закупуването на осем нови изтребителя F-16 за българските военновъздушни сили, съобщи зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

На 15 и 16 април ще има преговори с производителя "Локхийд Мартин" за уточняване на подробностите по индустриалното сътрудничество. Между 7 и 10 май пък българските участници в преговорите ще пътуват до САЩ, за да бъде уточнен окончателният вариант на предварителното споразумение, обясни Запрянов.

Според него при този график сделката може да бъде ратифицирана от българския парламент преди лятната му ваканция.

Труд

Около 500 души протестират срещу престъпността и беззаконието в Габрово

Гражданите на Габрово за трети пореден ден протестират срещу престъпността и беззаконието, след побоя на служител в магазин.

В протестното шествие участват около 500 души, ситуацията е спокойна, а в града има засилено полицейско присъствие, предава бТВ.

Жандармерия и полиция следят за спазването на реда, след вчерашната нощ на напрежение и сблъсъци, при която имаше арестувани и ранен полицай.

Монитор

Пранги за коли с глоби на турската граница

Неплатени глоби за превишена скорост, както и за гратисчии по магистралите, мостовете и тунелите в Турция направиха опашки от нередовни туристи на българо-турската граница при Капъкуле, след като турските власти започнаха да събират от чуждестранните шофьори дължимите по санкции суми. По сведения на очевидци има шофьори, на които в петък вечер са предявени глоби в размер на 3000 турски лири, близо 920 лева.

Стандарт

Строежа на Дунав мост 3 започва до дни

Дунав мост 3 ще се строи между Зимниче и Свищов, а първите копки се очакват до десетина дни. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Дубровник. Той е там на икономическия форум "16+1", който събира Китай със страните от централна и източна Европа.

Транспортът и връзките на Балканите бяха от темите, обсъдени с Китай. На осмата си година форумът "16+1" е станал толкова полезен за европейския и азиатския бизнес, че днес реши да се разшири. Оттук нататък в срещите между Централна и Източна Европа и Китай ще участва и Гърция. Така числото, замислено да води към инвестиции, става "17+1". Повече от 1 000 души от всички делегации са в Дубровник, за да уговарят бъдещи бизнес проекти.

Сега

Борисов щял да преговаря лично с Тръмп за изтребителите

"Целта е ние да имаме най-добрия самолет на възможно най-добрата цена", заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос докъде са стигнали преговорите между България и САЩ за придобиването на изтребителите Ф-16 Блок 70. "Те искат най-висока цена, ние искаме най-ниска. Те искат максимално далече във времето, ние искаме веднага. И когато дойде аз да преговарям с президента Тръмп, съответно ще ви говоря какъв компромис съм готов да приема и какъв не", обяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.. От думите му не става ясно дали и американският президент вече знае, че ще преговаря лично с Борисов, както и дали това ще стане лично или по телефона. Премиерът обеща обаче рамката по сделката и гласуването да са ясни до юни.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гост1
    4 0
    13:32, 13 апр 2019
    Нашата държава няма ли да почне да си събира веднага глобите от турците гърците и румънците по границите?Аз съм на мнение че ние повече ще спечелим!
Последни новини