От х:

Днес в x:

Неизпълнени по план подземни нива́ на „Златен век“ спират строежа на небостъргача

Има изготвен констативен акт от проверката на ДНСК за строителството на сградата „Златен век“ на фирмата „Артекс“ в столичния квартал „Лозенец“. Възложителите на строежа на небостъргача вече са уведомени. Днес ще им бъде връчен и акта. Това коментира в Хасково министърът на Регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

По-рано днес от пресцентъра на Министерски съвет съобщиха, че министър-председателят Бойко Борисов е наредил на Дирекцията за национален строителен контрол да спре строежа.

„Информирах премиера Борисов за констатациите от приключилата проверка на ДНСК. Възложителите имат седемдневен срок за възражения, след този период ще бъде издадена и самата заповед за спиране на строителството“, обясни още министър Аврамова.

Нарушенията, открити от проверката, са по време на строителството, а основното е при подземните нива́ на сградата – 3 на брой. По проект те трябвало да са с платформи за транспортиране на автомобили, като подземен паркинг, но такива не били изпълнени. Вместо това имало стоманобетонни плочи, които са монолитни, поясни Аврамова.

Има обаче и нарушения при строителството на небостъргача, които касаят и имот в съседство. За тях ДНСК тепърва ще обяви резултатите от проверката. Всички констатации, направени до тук в проверките на строежа на „Златен век“ обаче дават основание за спиране на работата по него, за което е и бил уведомен премиерът, коментира Петя Аврамова.

Според нея оставките на председателя на ДНСК Иван Несторов и заместникът й Валентин Йовев, поискани от Инициативния комитет „Лозенец“, все още не са на дневен ред, защото най-лесно било да се подадат тези оставки. Според министър Аврамова по-резонно било в момента да се  изчака и специализираните институции да дадат своето становище.

„Подали сме цялата документация-от разрешението за строеж, издадено в далечната 2004 година, до ден днешен, както на Антикорупционната комисия, така и Специализираната прокуратуа. Има по жалбата заведено дело и в Софийския административен съд. Но крайно са разнопосочни мненията на експерти и юристи във връзка с казуса валидно или невалидно е разрешението за строеж към настоящия момент.“, каза още регионалният министър по темата.

Красимира Слвова
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
06 юни 2020
Последни новини