От х:

Днес в x:

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев излиза в отпуск

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев излиза в отпуск. Това обявява лично Георгиев в изявление, разпратено и до медиите.

Излизането му в отпуск е мотивирано от желанието му проверката, разпоредена от главния прокурор, да протече при пълно съдействие от негова страна.

"С оглед нормалното протичане на проверката и нейната безпристрастност излизам в отпуск, за да няма никакво съмнение, че по какъвто и да е начин бих повлиял на резултатите", посочва Пламен Георгиев. Той декларира, че освен пълна готовност за съдействие, винаги е спазвал законите, а в дейността си се е ръководил от високи морални принципи и професионални стандарти.

Самата проверка Пламен Георгиев определя като "повод да се установи, че аз никога не съм извършвал каквито и да е противоправни действия".

Пламен Георгиев отново припомня високата оценка на работата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество в докладите на Европейската комисия.

"Постигнатите резултати неминуемо доведоха до реакция на засегнатите лица, чиято дейност Комисията е проверявала и е запорирала имуществото им. Именно те са в основата на организираната срещу мен компроматна кампания", посочва отново Пламен Георгиев.

Припомняме, че при първата си изява пред журналисти след като излезе информация за покупката на имот и разминаванията между декларирано и реално закупено, оценено и данъчно обложено, Пламен Георгиев заяви, че атаката срещу него е компроматна и бизнесмените, които са засегнати от работата на комисията по антикорупция имат 198 милиона причини, за да го атакуват.

Mиналата седмица антикорупционният шеф обяви в позиция до медиите, че въпросната тераса е обща част от сградата.

По-рано пък от "Демократична България" обявиха, че настояват за незабавната оставка на Пламен Георгиев относно закупеното от Георгиев луксозно жилище в кв. "Гео Милев" в София на цени под пазарните.

След като бе уличен в нередности с имот Георгиев заяви, че няма да влиза в обяснителен режим.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини