От х:

Днес в x:

Перник се включва в "Часът на Земята"

И тази година Перник ще се присъедини към инициативата "Часът на Земята", съобщават от общината. Местната управа се обърща с апел към гражданите да загасят осветлението в домовете си на 30 март от 20:30 до 21:30 часа и така да подкрепят идеята за справяне с климатичните проблеми на Земята.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Провежда се винаги в последната събота на март от 20:30 до 21:30 ч.
Мотото и тази година е: Свържи се с природата.

Часът на Земята традиционно акцентира върху връзката с природата, която прави живота ни възможен. По данни на доклада „Жива планета“ тя ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, прясна вода, храна, енергия и лекарства, а не на последно място природата ни предоставя и среда за почивка и приятни разходки.

По време на Часа на Земята милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички заедно отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини