От х:

Днес в x:

Общината разпределя 200 хил. лева за граждански проекти в Хасково

Изображение 1 от 3

  200 хил. лева ще бъдат разпределени от община Хасково за финансирането на граждански инициативи, свързани с инфраструктурата и околната среда. По 100 хил. лева са определени за подкрепа на идеите на хората от общинския център и още толкова за проекти по селата.

  Разпределението на селското финансиране е спрямо броя на жителите на населеното място, като минималната стойност на проект ще е 1000 лева. В града максималната сума за проект ще е 10 хил. лева.

  Целта е да се насърчи инициативността на местните жители. Ще се финансират малки проекти, които ще доведат до промяна на облика на града, коментира кметът на Хасково Добри Беливанов.

  В момента по Националната програма в Хасково са санирани вече 100 блока, тази инициатива дава добра възможност хората да реализират визията си за това как да изглеждат пространствата около жилищните сгради, отбеляза началникът на отдела за проекти в общинската администрация Надежда Иванова.

  В инициативата, която е първа по рода си в Хасковска община, могат да се включат с идеи как да облагородят пространствата около домовете си, както граждани с индивидуални проекти, така и неправителствени и граждански организации, и сдружения на етажната собственост.

  Парите могат да се използват за направата на беседки, за залесвяне, за поставянето на кошове или пейки, за направата на тротоари, площадки и градинки. Единственото условие за кандидатстване е заявителите да нямат задължения към общината.

  Финансирането на проектите е от местната хазна.

  Идеите могат да се депозират в общината до 31 май, тази година. Тези, които ще получат пари за реализирането, ще бъдат оценени от комисия и ще станат ясни през юни.

  Ако капацитетът на финансиране от 200 хил. лева не бъде изчерпан в първата сесия, ще бъде обявен нов прием на проекти през юли, допълни Надежда Иванова.

  Всички одобрени и финансирани проекти трябва да бъдат реализирани до края на тази година.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ну
   ну бойко ну погоди
   21 -6
   14:05, 12 мар 2019
   Предлагаме в Момино Гледка да се изградят дискотеки а в Криво поле Корен Малък и Голям извор стадиони за по 20 000 души
   • Ре
    реалист
    1 0
    10:32, 13 мар 2019
    Интересно защо не мрънкате за подобна инициатива в Димитровград, където общината финансира ПЕТ обекта с по ПЕТ хиляди лева..Не мога да ви разбера при Иво Димов пет хиляди са повече от 10 хиляди които дава Добри Беливанов и 25 хиляди в Димитровград са повече от 200 хиляди в Хасково.
    https://dariknews.bg/regioni/haskovo/obshtina-dimitrovgrad-finansira-zeleni-proekti-na-grazhdani-2119933

    Лесно е някой да ти го направи, трудно и ти да вложиш усилия да напишеш пет реда за да сложат две пейки и беседка пред блока.
  • 2
   Ог
   Ограда
   19 -1
   15:42, 12 мар 2019
   Проекти..
   Една ограда не могат да сложат на ул. Червена стена, 6 пъти вече подадохме молба в общината, а какво да говорим за цял проект..
  • 3
   ..
   ........
   15 -1
   15:53, 12 мар 2019
   1000 пъти сигнализирах,че липсва осветление,кошове за смет и табели на ул.Панорама и Шипченски проход!Осветлението започва от нищото,изобщо никой не го интересува!
  • 4
   Пр
   Пришълец
   14 -5
   18:23, 12 мар 2019
   Добри, нещастно човече, отделните граждани ли чакаш да променят с проекти от 1000 до 10 000 лв облика на Хасково за броените дни, които остават до края на мандата ти? Ами ти, старче, за три години и кусур с милиони в общинската каса не промени този облик и остави града ни да става взе по-грозен, запуснат и мръсен. Понеже вече си направил изявления , че ще се кандидатираш за кмет на Хасково, този път го направи под лозунга: "НЕВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ"
  • 5
   Зо
   Зора
   4 -2
   19:04, 12 мар 2019
   Вероятно, това са програми спуснати към общините за облагородяване на жилищните пространства, така че, от кметовете не зависи. Дори се подготвят и изменения в Закона за междуетажната собственост на живущите в жилищни блокове, затворени комплекси и т.н. и дори, с така наречените "професионални домоуправители" за жилищни блокове, които не могат сами да си решат проблемите в самата междуетажна собственост.
  • 6
   Яз
   Язък за Хасково
   9 -6
   20:18, 12 мар 2019
   Мижавия герберастки кмет закопа Хасково!
   • Ке
    Кенанския Маймун
    5 -5
    23:17, 12 мар 2019
    не е бай Добри ,
    Почерка на Смъртния акт е на Таня Захариева ,
    а урината е на Делян Суджука
  • 7
   Ке
   Кенанския Маймун
   3 -6
   23:01, 12 мар 2019
   Мога ли да кандидатствам за една малка джамия на новата религия Мутряма - Мутро-Исляма ?
   ...
   И ако вдигна джамийката . ще ми плащат ли заплата и ще ми опростят ли заемите от ГРОБ ?

  Хороскоп за 13.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
  13 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
  13 авг 2020
  Последни новини