От х:

Днес в x:

8 °C

Общината разпределя 200 хил. лева за граждански проекти в Хасково

Изображение 1 от 3

  200 хил. лева ще бъдат разпределени от община Хасково за финансирането на граждански инициативи, свързани с инфраструктурата и околната среда. По 100 хил. лева са определени за подкрепа на идеите на хората от общинския център и още толкова за проекти по селата.

  Разпределението на селското финансиране е спрямо броя на жителите на населеното място, като минималната стойност на проект ще е 1000 лева. В града максималната сума за проект ще е 10 хил. лева.

  Целта е да се насърчи инициативността на местните жители. Ще се финансират малки проекти, които ще доведат до промяна на облика на града, коментира кметът на Хасково Добри Беливанов.

  В момента по Националната програма в Хасково са санирани вече 100 блока, тази инициатива дава добра възможност хората да реализират визията си за това как да изглеждат пространствата около жилищните сгради, отбеляза началникът на отдела за проекти в общинската администрация Надежда Иванова.

  В инициативата, която е първа по рода си в Хасковска община, могат да се включат с идеи как да облагородят пространствата около домовете си, както граждани с индивидуални проекти, така и неправителствени и граждански организации, и сдружения на етажната собственост.

  Парите могат да се използват за направата на беседки, за залесвяне, за поставянето на кошове или пейки, за направата на тротоари, площадки и градинки. Единственото условие за кандидатстване е заявителите да нямат задължения към общината.

  Финансирането на проектите е от местната хазна.

  Идеите могат да се депозират в общината до 31 май, тази година. Тези, които ще получат пари за реализирането, ще бъдат оценени от комисия и ще станат ясни през юни.

  Ако капацитетът на финансиране от 200 хил. лева не бъде изчерпан в първата сесия, ще бъде обявен нов прием на проекти през юли, допълни Надежда Иванова.

  Всички одобрени и финансирани проекти трябва да бъдат реализирани до края на тази година.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Ну
   ну бойко ну погоди
   21 -6
   14:05, 12 мар 2019
   Предлагаме в Момино Гледка да се изградят дискотеки а в Криво поле Корен Малък и Голям извор стадиони за по 20 000 души
   • Ре
    реалист
    1 0
    10:32, 13 мар 2019
    Интересно защо не мрънкате за подобна инициатива в Димитровград, където общината финансира ПЕТ обекта с по ПЕТ хиляди лева..Не мога да ви разбера при Иво Димов пет хиляди са повече от 10 хиляди които дава Добри Беливанов и 25 хиляди в Димитровград са повече от 200 хиляди в Хасково.
    https://dariknews.bg/regioni/haskovo/obshtina-dimitrovgrad-finansira-zeleni-proekti-na-grazhdani-2119933

    Лесно е някой да ти го направи, трудно и ти да вложиш усилия да напишеш пет реда за да сложат две пейки и беседка пред блока.
  • 2
   Ог
   Ограда
   19 -1
   15:42, 12 мар 2019
   Проекти..
   Една ограда не могат да сложат на ул. Червена стена, 6 пъти вече подадохме молба в общината, а какво да говорим за цял проект..
  • 3
   ..
   ........
   15 -1
   15:53, 12 мар 2019
   1000 пъти сигнализирах,че липсва осветление,кошове за смет и табели на ул.Панорама и Шипченски проход!Осветлението започва от нищото,изобщо никой не го интересува!
  • 4
   Пр
   Пришълец
   14 -5
   18:23, 12 мар 2019
   Добри, нещастно човече, отделните граждани ли чакаш да променят с проекти от 1000 до 10 000 лв облика на Хасково за броените дни, които остават до края на мандата ти? Ами ти, старче, за три години и кусур с милиони в общинската каса не промени този облик и остави града ни да става взе по-грозен, запуснат и мръсен. Понеже вече си направил изявления , че ще се кандидатираш за кмет на Хасково, този път го направи под лозунга: "НЕВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ"
  • 5
   Зо
   Зора
   4 -2
   19:04, 12 мар 2019
   Вероятно, това са програми спуснати към общините за облагородяване на жилищните пространства, така че, от кметовете не зависи. Дори се подготвят и изменения в Закона за междуетажната собственост на живущите в жилищни блокове, затворени комплекси и т.н. и дори, с така наречените "професионални домоуправители" за жилищни блокове, които не могат сами да си решат проблемите в самата междуетажна собственост.
  • 6
   Яз
   Язък за Хасково
   9 -6
   20:18, 12 мар 2019
   Мижавия герберастки кмет закопа Хасково!
   • Ке
    Кенанския Маймун
    5 -5
    23:17, 12 мар 2019
    не е бай Добри ,
    Почерка на Смъртния акт е на Таня Захариева ,
    а урината е на Делян Суджука
  • 7
   Ке
   Кенанския Маймун
   3 -6
   23:01, 12 мар 2019
   Мога ли да кандидатствам за една малка джамия на новата религия Мутряма - Мутро-Исляма ?
   ...
   И ако вдигна джамийката . ще ми плащат ли заплата и ще ми опростят ли заемите от ГРОБ ?

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
  27 яну 2020
  Последни новини