От х:

Днес в x:

24 °C

Юрист с разяснения за референдуми и граждански инициативи, готвят автошествие в Хасково

  Протестиращи за по-добър стандарт на живот отново се събраха на площад "Свобода" в Хасково. Сред недоволстващите бе юристът от София Росен Миленов. На микрофон той подробно разясни мотивите си за провеждане на 3 референдума. Първият е за реално участие на народа в управлението на държавата, вторият - за честни избори и мажоритарна система, а третият - за спиране на грабежа и кадруването от политиците и съд за незаконно обогатяване.

  Протестиращите предвиждат и 3 граждански инициативи. Първата е свикване на Велико народно събрание и приемането на няколко предложения, втората - въвеждане на необлагаем минимум от 800 лв. за всички работещи, увеличаване на минималната пенсия на 300 лв. и индексиране на всички останали пенсии с 35 на сто, а третата - обвързване размера на работната заплата на народните представители с три минимални брутни работни заплати (МРЗ за 2019 г. е 560 лв.) и премахване на всички полагащи им се допълнителни суми и привилегии.

  Исканията са внесени до президентството и до Министерския съвет. Описани са и в специално създадена страница във фейсбук: "Референдуми за справедливост" и в сайт: "dogovorat.com", казаха недоволстващи от Хасково.

  Недоволстващите се заканиха утре отново да се съберат, но на паркинга до стадион "Хасково", откъдето в 14:30 часа ще потегли автошествие.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   13 -13
   19:10, 1 мар 2019
   Путин
   го направи това и без референдум - от 1-ви Януари със задна дата се индексирани всички пенсии в Русия до жизнения минимум + индексация на индексацита с 5% над жизнения минимум :))
   ....
   Затова Руснаците се чувстват че са част от Империя
   А Българите се чувстват че са роби на плантация
   • Ed
    edin
    13 -12
    20:06, 1 мар 2019
    Господин "Кенански маймун", виждали ли сте снимки на опашката за визи пред американското посолство в Москва? Такава страна, с такива ресурси и такъв потенциал, какво трябва да се прави за да е в това положение? Тези хора които са "част от Империята", дори България им се струва добра и затова идват да живеят тук!
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    4 0
    15:49, 2 мар 2019
    Минималната заплата в България за 2018г е 261 евро месечно. ....Ако прехвърлим тази сума в рубли, то България, която в Русия наричат „бедна страна“, има минимална заплата от 18 000 рубли. Докато в Русия минималната заплата е 11 000 рубли. Със 100 евро по-ниска от бедната България.....По данни на Евростат в Русия живеят над 20 милиона крайно бедни.....Също по данни на Евростат- Русия е на девето място в света по общ БВП,като дели мястото си там с малка Италия..!!!
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    3 0
    15:57, 2 мар 2019
    Също по данни на Евростат,
    американската търговска верига за стоки на дребно-Уол-Март, има по голям годишен оборот от годишния оборот на цялата руска федерация....да се смееш ли!?.....да плачеш ли!?...
  • 2
   Се
   Семир
   20 -17
   19:12, 1 мар 2019
   Бях там неволно, общо взето траги-комедия. Господин юриста през време прави само мрън-мрън-мрън, по едно време взе да развява разни мантри и кухи откъм съдържание лафове за рефередуми, съд. реформи, заплати и т.н., естествено нищо конкретно.
   Накрая за да е пълен смеха, една лелка изнесе патетично слово за урана във водата. Болял я кръста и костите, като пиела от нея.:D
   За мен лично, поредните андрешковци, точещи лиги по властта.
  • 3
   Ке
   Кенански тигър Хебър
   13 -3
   20:27, 1 мар 2019
   Доста смислено звучат предложенията, няма да е лошо да се намали и броя на депутатите, както и да се обявява конкурс за всяко едно ръководно място, да се заема от компетентни хора а не от партийни подлизурки. Тогава има някакъв минимален шанс да стъпим на прав път!
  • 4
   Ма
   мастикаджия
   13 -10
   20:39, 1 мар 2019
   Референдум за излизане от НАТО! Това е най важното!!!!
  • 5
   Ха
   Ха, ха
   7 -1
   21:45, 1 мар 2019
   Заобиколен е от тълпи, които го слушат в този вече пуст и без перспективен град.😆
  • 6
   Го
   гого
   11 -3
   22:09, 1 мар 2019
   Един много си глупав.Колко пъти си бил пред Американското Посолство в Москва??
   • Г
    Г
    11 -1
    22:33, 1 мар 2019
    А я го питай защо тогава руснаците си разпродават масово апартаментите в Сл. Бряг на безценица и отпътуват от България?
  • 7
   Г-
   Г-н Михайлов
   5 -3
   22:39, 1 мар 2019
   А какво е един необлагаем минимум 800лв и пенсия 300лв?? Я ги обърнете в евро и за билет до Загреб няма да ви стигнат,вие май наистина не знаете какво да искате,интересното е кой плаща и организирватези алкохолизирани наркомани
  • 8
   Ме
   Местен
   8 -3
   23:28, 1 мар 2019
   Тука всички разбират и много знаят , на протеста защо не дойдете акъл да дадете. Или ще ми кажете ще държавата се управлява какво трябва. Всичко е цъфнало и вързало. То затова никой не бяга на вън. Нее , няма такива работи... И пенсионерите са доволни , млади навсякъде и птички пеят :D
  • 9
   Хм
   Хм
   7 -8
   08:41, 2 мар 2019
   млади хора а пък манипулирани от БСП. Вместо да плачкат и кряскат да се хващат на работа и да не пречат на трудолюбивите хора които си изкарват прехраната с честен труд.
   • Бс
    БСПрост
    8 -4
    11:40, 2 мар 2019
    Как стигна до извода за БСП манипулация, много ми е интересно наистина. Радвай се докато можеш на ГЕРБ лапаницата , че скоро ще свърши. И тогава да ви видим работловите какво ще правите.
  • 10
   Ан
   Анора
   1 -1
   12:54, 2 мар 2019
   Колко хиляди хора има... :)
   • Ма
    Малко са
    2 -2
    18:04, 2 мар 2019
    Малко за защото другите ги е страх , не защото сме Швейцария на балканите
  • 11
   Ко
   Константин
   1 0
   13:30, 3 мар 2019
   Статията ми харесва.

  Хороскоп за 04.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
  04 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
  04 юли 2020
  Последни новини