От х:

Днес в x:

13 °C

Юрист с разяснения за референдуми и граждански инициативи, готвят автошествие в Хасково

  Протестиращи за по-добър стандарт на живот отново се събраха на площад "Свобода" в Хасково. Сред недоволстващите бе юристът от София Росен Миленов. На микрофон той подробно разясни мотивите си за провеждане на 3 референдума. Първият е за реално участие на народа в управлението на държавата, вторият - за честни избори и мажоритарна система, а третият - за спиране на грабежа и кадруването от политиците и съд за незаконно обогатяване.

  Протестиращите предвиждат и 3 граждански инициативи. Първата е свикване на Велико народно събрание и приемането на няколко предложения, втората - въвеждане на необлагаем минимум от 800 лв. за всички работещи, увеличаване на минималната пенсия на 300 лв. и индексиране на всички останали пенсии с 35 на сто, а третата - обвързване размера на работната заплата на народните представители с три минимални брутни работни заплати (МРЗ за 2019 г. е 560 лв.) и премахване на всички полагащи им се допълнителни суми и привилегии.

  Исканията са внесени до президентството и до Министерския съвет. Описани са и в специално създадена страница във фейсбук: "Референдуми за справедливост" и в сайт: "dogovorat.com", казаха недоволстващи от Хасково.

  Недоволстващите се заканиха утре отново да се съберат, но на паркинга до стадион "Хасково", откъдето в 14:30 часа ще потегли автошествие.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   13 -13
   19:10, 1 мар 2019
   Путин
   го направи това и без референдум - от 1-ви Януари със задна дата се индексирани всички пенсии в Русия до жизнения минимум + индексация на индексацита с 5% над жизнения минимум :))
   ....
   Затова Руснаците се чувстват че са част от Империя
   А Българите се чувстват че са роби на плантация
   • Ed
    edin
    13 -12
    20:06, 1 мар 2019
    Господин "Кенански маймун", виждали ли сте снимки на опашката за визи пред американското посолство в Москва? Такава страна, с такива ресурси и такъв потенциал, какво трябва да се прави за да е в това положение? Тези хора които са "част от Империята", дори България им се струва добра и затова идват да живеят тук!
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    4 0
    15:49, 2 мар 2019
    Минималната заплата в България за 2018г е 261 евро месечно. ....Ако прехвърлим тази сума в рубли, то България, която в Русия наричат „бедна страна“, има минимална заплата от 18 000 рубли. Докато в Русия минималната заплата е 11 000 рубли. Със 100 евро по-ниска от бедната България.....По данни на Евростат в Русия живеят над 20 милиона крайно бедни.....Също по данни на Евростат- Русия е на девето място в света по общ БВП,като дели мястото си там с малка Италия..!!!
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    3 0
    15:57, 2 мар 2019
    Също по данни на Евростат,
    американската търговска верига за стоки на дребно-Уол-Март, има по голям годишен оборот от годишния оборот на цялата руска федерация....да се смееш ли!?.....да плачеш ли!?...
  • 2
   Се
   Семир
   20 -17
   19:12, 1 мар 2019
   Бях там неволно, общо взето траги-комедия. Господин юриста през време прави само мрън-мрън-мрън, по едно време взе да развява разни мантри и кухи откъм съдържание лафове за рефередуми, съд. реформи, заплати и т.н., естествено нищо конкретно.
   Накрая за да е пълен смеха, една лелка изнесе патетично слово за урана във водата. Болял я кръста и костите, като пиела от нея.:D
   За мен лично, поредните андрешковци, точещи лиги по властта.
  • 3
   Ке
   Кенански тигър Хебър
   13 -3
   20:27, 1 мар 2019
   Доста смислено звучат предложенията, няма да е лошо да се намали и броя на депутатите, както и да се обявява конкурс за всяко едно ръководно място, да се заема от компетентни хора а не от партийни подлизурки. Тогава има някакъв минимален шанс да стъпим на прав път!
  • 4
   Ма
   мастикаджия
   13 -10
   20:39, 1 мар 2019
   Референдум за излизане от НАТО! Това е най важното!!!!
  • 5
   Ха
   Ха, ха
   7 -1
   21:45, 1 мар 2019
   Заобиколен е от тълпи, които го слушат в този вече пуст и без перспективен град.😆
  • 6
   Го
   гого
   11 -3
   22:09, 1 мар 2019
   Един много си глупав.Колко пъти си бил пред Американското Посолство в Москва??
   • Г
    Г
    11 -1
    22:33, 1 мар 2019
    А я го питай защо тогава руснаците си разпродават масово апартаментите в Сл. Бряг на безценица и отпътуват от България?
  • 7
   Г-
   Г-н Михайлов
   5 -3
   22:39, 1 мар 2019
   А какво е един необлагаем минимум 800лв и пенсия 300лв?? Я ги обърнете в евро и за билет до Загреб няма да ви стигнат,вие май наистина не знаете какво да искате,интересното е кой плаща и организирватези алкохолизирани наркомани
  • 8
   Ме
   Местен
   8 -3
   23:28, 1 мар 2019
   Тука всички разбират и много знаят , на протеста защо не дойдете акъл да дадете. Или ще ми кажете ще държавата се управлява какво трябва. Всичко е цъфнало и вързало. То затова никой не бяга на вън. Нее , няма такива работи... И пенсионерите са доволни , млади навсякъде и птички пеят :D
  • 9
   Хм
   Хм
   7 -8
   08:41, 2 мар 2019
   млади хора а пък манипулирани от БСП. Вместо да плачкат и кряскат да се хващат на работа и да не пречат на трудолюбивите хора които си изкарват прехраната с честен труд.
   • Бс
    БСПрост
    8 -4
    11:40, 2 мар 2019
    Как стигна до извода за БСП манипулация, много ми е интересно наистина. Радвай се докато можеш на ГЕРБ лапаницата , че скоро ще свърши. И тогава да ви видим работловите какво ще правите.
  • 10
   Ан
   Анора
   1 -1
   12:54, 2 мар 2019
   Колко хиляди хора има... :)
   • Ма
    Малко са
    2 -2
    18:04, 2 мар 2019
    Малко за защото другите ги е страх , не защото сме Швейцария на балканите
  • 11
   Ко
   Константин
   1 0
   13:30, 3 мар 2019
   Статията ми харесва.

  Хороскоп за 08.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
  08 дек 2019
  Последни новини