От х:

Днес в x:

ВМРО самостоятелно на евроизборите, Джамбазки води листата

От националното ръководство на ВМРО обявиха, че са решили, че държат на единството на "Обединени патриоти", но започват подготовка за самостоятелно участие на евроизборите.

За председател на предизборния щаб е бил избран Юлиан Ангелов.

"Ние държим на обединението на формациите, които милеят за патриотичната идея, но сме категорични, че личните битки и боричкания лишават държавата от реалната възможност да имаме адекватни и работещи представители в следващия Европейски парламент. Ето защо оставаме в страни от тях и продължаваме дългогодишната си битка за отстояване на реалните ценности на Европа", изтъкват воеводите.

Според тях българските граждани вече били направили своя избор в лицето на Ангел Джамбазки, който бил най-разпознаваем, най-успешен и работещ, според проучванията и класациите на ЕП.

"Коалиция от партии "Обединени патриоти" заедно постигнахме нещо много добро за държавата - консолидирахме се в името на Родината и показахме сила. Нейната еманация бяха изборите за президент преди 3 години. Тогава получихме подкрепата на над 500 хил. българи и доказахме едно - един лозунг, който стои на фасадата на парламента - "Единството прави силата", посочват от партията на Красимир Каракачанов.

Констатират обаче, че днес все по-често давали разнопосочни сигнали на сънародниците си - "тъжно и жалко, но е факт".

"Не веднъж, ние Патриотите от ВМРО, подавахме ръка на нашите партньори и го правим и до днес, в желанието си да сме единни, да се борим за България. Водени сме от неизменния дълг към хората, които гласуваха за нас, на които обещахме, че ще изпълним предизборната програма, че ще изпълним програмата за управление. Ние сме във властта за това. Заради хората и заради това, което поехме като ангажименти сме категорични, че въпреки всичко няма да отстъпим от тях", уверяват воеводите.

Те били водени от желанието си да запазят устоите на традициите, да отстояват националните интереси и да продължат да се борят за една по-справедлива и равна за всички нова Европа.

Припомняме, последният път, когато партньорите от малката коалиция направиха опит да се съберат, беше преди месец, но и тогава срещата се провали с отправени взаимни обвинения. Ябълката на раздора се оказаха евроизборите и водаческото място в листата. Преди това НФСБ обяви, че преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите, издигна Валери Симеонов като партийна номинация, а пък Ангел Джамбазки беше издигнат от обществен комитет.

Напрежение съществува и по линията Симеонов - Сидеров вътре в парламентарната група, след сериозен сблъсък между двамата лидери през лятото и есента на миналата година. Именно от този етап на патриотичния коалиционен сюжет е и ролята на лидера на ВМРО като "синя каска", а самото ВМРО запази неутралитет.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    ХА
    1 -2
    11:09, 27 фев 2019
    Джамбазки, край на номерата ти педераЗки!
    Тоя път ще духаш супата и ВМРО ще гледа ЕП през крив макарон!
Последни новини