От х:

Днес в x:

Условна присъда за секс с 12-годишна в Чешнегирово

Шест месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок постанови Асеновградският районен съд за младеж от Чешнегирово за това, че се е съвкуплил с 12-годишно момиче от същото село. Нямащият още 18 години по онова време Ангел* правил за първи път секс с комшийката си Мария*, след като в началото на 2018-а тя го поканила да спи у тях, докато родителите й отсъстват. Още на сутринта двамата отишли при неговата майка и заявили, че се обичат и искат да са заедно. Заживели на семейни начала в отделна стая, като спели в едно легло. Периодично правили секс, но след няколко месеца установили, че момичето е бременно и преустановили тези си занимания.

На 8 юни социалните получили сигнал за случващото се, тъй като Мария отсъствала от училище. Уведомена била и полицията в Асеновград. Извършена е проверка, образувано е досъдебно производство, въз основа на което е внесен обвинителният акт.

И Ангел, и Мария, въпреки непълнолетието си, са разбирали добре какво правят. Нямат психични заболявания, не са криминално проявени, а сексът между двамата е бил напълно доброволен. Отчетено е и че са от ромска етническа общност, където „такова поведение е обичайно и е прието за нормално“, още повече, че терен са били домовете на родителите.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив.

* Имената са променени от редакцията.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пе
    Педофил
    1 0
    15:47, 18 фев 2019
    Ако беше някой друг би получил ефективна присъда, но за ц-иганите условна.

Още новини

Последни новини