От х:

Днес в x:

Училище „Петър Берон“ получи нов бус с инвалидна рампа

Изображение 1 от 2

    Центърът за специална образователна подкрепа в Хасково „д-р Петър Берон“ от днес разполага с нов бус Рено за извозване на учениците си.

    В превозното средство, което е снабдено с механична рампа за инвалидни колички ще могат едновременно до училище да стигат две деца в количка и още осем пътуващи.

    Бусът е закупен с пари от общинската хазна, уточниха от администрацията. Обявената обществена поръчка е спечелена на близо 59 000 лева, с ДДС.

    Ключовете за него днес на паркинга пред общината връчи на директора на помощното училище Кристина Куличева кметът на Хасково Добри Беливанов.

    82 са децата, които се учат в специализираното заведение, някои са в целодневна форма на обучени. Необходимост да бъдат извозвани ежедневно до училището имат повече от половината от учениците. „Имаме няколко групи в целодневно обучение и затова за нас бусът с рампата за качване на инвалидни колички е много потребна придобивка,досега имахме само един такъв. От тук нататък  ще се улесни работата и на педагозите, а и организацията на родителите на нашите ученици“ , категорична е директорката на училището.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Да
      Да се чудиш
      14 -6
      15:18, 7 фев 2019
      Първо : Браво!Най-накрая кмета се събуди и осъзна липсата на бус,това се говори от две години,две години обещава,родители молят,той обещава...Евала!Най-накрая!
      Второ : в статията пише,че 82 деца учат в специализираното заведение!Хайде бе!Вие сериозно ли казвате,че всички посещават центъра?!?А,защо не пише колко работят в центъра,какво работят?Защо не питате родителите дали са доволни от “специалистите” в този център?Истината е,че този център си е бил така преди 30 год и няма да мръдне нито като база,нито като работа и специалисти,докато не се намерят специалисти,които наистина са квалифицирани/не само по документи/.Там е едно предпенсионно дружество,всеки седи до пенсия и му дреме на шапката какво се случва.Името и да се промени 1000 пъти полза никаква,все тая.
    • 2
      Ен
      ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
      8 -4
      17:47, 7 фев 2019
      Е кой ти гледа децата нали ще се изкарат пенсиите на някого
    • 3
      Ку
      Куко
      1 0
      21:43, 28 фев 2019
      Как не ви е срам!Някой от вас работил ли е с такива деца, знае ли въобще за какво става на Въпрос?Ужас!Толкова сте гадни и мръсни хора, че просто нямам думи.Ако ги видите теза деца съм сигурен че повечето ще избягат.А там те са обгрижвани и обичани.Не се присмивайте и роптайте, защото не се знае къде ще попаднат вашите деца и тогава ще се радвате на Петър Барон!'
    Последни новини