От х:

Днес в x:

2 хиляди души се очаква да присъстват на днешния конгрес на БСП

БСП ще проведе четвърто заседание на 49-ия си конгрес. 
 
Мащабната политическа проява за социалистите започва в 10 часа в зала три на НДК. Очаква се да присъстват 2 хиляди души, от които 800 делегати, представители на дипломатическия корпус, на синдикални организации, на работодателски организации, коалиционни партньори. За събитието са акредитирани над 100 журналисти от страната и чужбина. 
 
По традиция конгресът ще започне с политически доклад на лидера на БСП Корнелия Нинова, който ще очертае състоянието на България и Европа днес и визията й за задачите пред левицата. Делегатите ще приемат проекта „Визия за България“. Отчет за 5-годишния мандат ще направят членовете на Европейския парламент, избрани с листата на Коалиция за България. БСП ще приеме и предизборна платформа за участие в евроизборите.
 
Въпреки че този път не се задават сериозни схватки между крилото около лидера Корнелия Нинова и т.нар. вътрешна опозиция, спорове ще предизвика съдбата на Сергей Станишев като потенциален водач на листата за евродепутати. 
 
На пленума, предшестващ заседанието, беше решено номинациите в партийните организации да започнат след 1-и февруари. В края на март и началото на април социалистите ще подредят листата си с кандидати за членове на европейския парламент. По-важен за тях е днешният конгрес, който ще очертае политиката на БСП за предстоящите евроизбори и местния вот през тази година. 
Източник: http://bnr.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини